Skip to content

З початку року на пожежах загинуло понад 1300 осіб (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%bf%d0%beВосени, із зниженням температурних показників, значно збільшується кількість пожеж у житловому секторі, що призводять не лише до значних матеріальних збитків, але й, що найголовніше — до травмування та загибелі людей.

Про це повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

Так, з початку року в Україні виникло 67 тис. 173 пожежі, з яких 23 тис. 554 — у житловому секторі. Кількість загиблих на пожежах вже сягає 1 тис. 304 осіб, а постраждалих — 1 тис. 019.

%d0%bf%d0%be2

Зазвичай причиною виникнення пожеж у помешканнях є нехтування громадянами елементарних правил пожежної та, в першу чергу, власної безпеки. Паління у ліжку, перенавантаження або несправність електромережі часто призводять до пожеж у побуті. Крім того, часто для обігріву власних помешкань люди використовують саморобні або несертифіковані електрообігрівачі, а також порушують правила експлуатації пічного опалення.

Зважаючи на вкрай невтішну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре застерігає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань, дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті:

не паліть у ліжку;

слідкуйте за станом та справністю електромережі;

-у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

-використовуйте для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі;

-дотримуйтесь правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення;

— намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

Шановні громадяни! Не залишайте дітей без нагляду, тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях. Пам’ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: