Skip to content

Лікарі Дніпропетровщини розповіли, як зберегти здоров’я очей

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%bfЯк вберегти зір? Лікарі Дніпропетровщини розповіли, як зберегти здоров’я очей. Про корисні продукти, якісні окуляри та чудо-вправи – читайте далі.

«Щорічно на Дніпропетровщині втрачають зір близько чотирьох десятків людей. У більшості випадків цьому можна зарадити. Варто лише дбати про свої очі і дотримуватись нескладних рекомендацій», – кажуть у Дніпропетровському обласному центрі здоров’я.

Щоб зберегти зір, лікарі радять:

· Позбутися шкідливих звичок. Наприклад, паління шкодить не лише легеням, але й очам. Воно підвищує внутрішньоочний тиск, і це викликає різні проблеми.
· Їсти більше овочів, фруктів, зелені та ягід. Гостроту зору допоможе збільшити свіжа чорниця. Вона знижує втому очей.
· Частіше гуляти на свіжому повітрі. Такі прогулянки сприяють розслабленню та позитивно впливають на зір.
· Користуватися сонцезахисними окулярами. Економити на них не варто. Дешеві окуляри не лише не захищають від сонячного випромінювання, але і шкодять очам.
· Одягати захисні окуляри при роботі. Вони допоможуть не пошкодити рогівку ока. Такі спеціальні окуляри знадобляться зварювальникам, будівельникам, плавцям.
· Контролювати свій артеріальний тиск. Саме із ним пов’язано багато хвороб очей.
· Правильно розташувати монітор комп’ютера. Він має бути трохи нижче рівня очей. Це допоможе уникнути синдрому сухого ока.
· Давати відпочинок очам. Наприклад, при роботі з комп’ютером чи гаджетом важливо відриватися від екрану кожні півгодини, робити зарядку очей. Сфокусуйте свій погляд на одній будь-якій точці протягом 30 секунд – це одна з найпростіших вправ, яку варто виконувати.

13 листопада – Міжнародний день сліпих. На Дніпропетровщині мешкає близько 3,5 тисячі таких людей.

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: