Skip to content

Андрій Денисенко звернувся до Уряду з проханням виділити по 100 тис. грн. родинам зниклих та полонених бійців

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

Колектив народних депутатів України, серед яких, зокрема, Андрій Денисенко, надіслали офіційний запит до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням виділити по 100 000 грн родинам полонених та зниклих безвісти бійців АТО.
%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%81%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%be-%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d1%80%d0%b5%d0%b9

— Це рішення має бути прийняте урядом, з метою допомоги родинам героїв, доля яких і досі залишається невідомою. Наразі таких осіб близько п’ятиста. Відсутність соціальних гарантій у родин полонених та зниклих безвісти, має місце через недосконалість законодавства. Саме тому, нещодавно ми виступили з ініціативою легалізувати статус «полонений». Це стосується і військовослужбовців і добровольців. Хоча звісно, складніші обставини саме у родин бійців добробатів — «Кривбасу», «Донбасу», та інших підрозділів, — зазначає Андрій Денисенко.

— Просимо Вас, шановний Володимире Борисовичу, надати відповідні доручення щодо виділення членам сімей військовослужбовців, які, виконуючи військовий обов’язок у ході проведення антитерористичної операції на сході України, були захоплені в полон або вважаються заручниками чи зниклими безвісти та не вважаються такими, які добровільно здалися в полон, самовільно залишили військові частини (місця служби) або дезертирували зі Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, одноразової матеріальної допомоги у розмірі 100 000 грн. відповідно до статті 9 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», — йдеться у запиті.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: