Skip to content

З початку року у Дніпрі створили 7 прийомних сімей і усиновили 46 дітей

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Про це під час прямої телефонної лінії повідомила начальник управління-служби у справах дітей міської ради Алла Литовченко.

 

 

file36166276_6f0ee8e2

  

«В цілому на сьогодні в місті вже створено 85 прийомних сімей та функціонує 11 дитячих будинків сімейного типу, — звернула увагу вона. — З початку цього року додалося 7 прийомних сімей, а 6 сімей пройшли навчання та готові створити прийомну сім’ю. Всього ж у  базі даних усиновлювачів – 63 родини, які хочуть взяти дитину».

За словами Алли Литовченко здебільшого усиновлювачі хочуть взяти на виховання малят, діточок до 5 років.  Дорослих дітей усиновляють рідко. Та бувають і такі щасливі моменти. Цього року майстриня з Сумщини удочерила двох дівчат – 16 і 17-років. Вона була у нашому місті з творчою поїдкою, і коли побачила як ці дівчатка малюють, вже не захотіла з ними розставатись.

«Щоб усиновити  або взяти під опіку дитину,  батькам слід звернутися до управління-служби у справах дітей за місцем мешкання, — нагадала Алла Литовченко. —  Щоб стати опікуном, слід мати дохід не менше мінімальної зарплатні, довідку від нарколога та психіатра, а також документ, що підтверджує, що в людини немає судимостей. Далі працівники управлінь-служб у справах дітей обстежують умови проживання і вирішують, чи придатне помешкання для дитини. Зазвичай подібні процедури займають небагато часу,все стараємося робити максимально швидко, аби діти находили прийомних батьків».

На сьогодні в Дніпрі на обліку перебувають 1 тис. 673 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Майже 89% з них виховуються під опікою в сім’ях, в прийомних сім’ях та в дитячих будинках сімейного типу.

Юлія Бабенко

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: