Skip to content

У Дніпрі побудують сучасний асфальтобетонний завод

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d1%84%d0%b8%d0%bb8 листопада, під час офіційного візиту до Литви, міський голова Дніпра Борис Філатов відвідав комплекс асфальтобетонних заводів і зустрівся з керівництвом польсько-литовської компанії «Кауно Тілтай».

Про це повідомили в прес-службі міськради Дніпра.

За підсумком перемовин, які відбулися в місті Каунас, сторони не виключили можливості побудови сучасного асфальтобетонного заводу на території Дніпра. Він дозволить створити нові робочі місця та вироблятиме продукцію, яка відповідає європейським стандартам.

У компанії «Кауно Тілтай» наразі зацікавлені можливістю працювати в Дніпрі та Вінниці.

«Якщо успішно пройдуть тендер, то, не виключено, що вже навесні наступного року можна буде говорити про будівництво такого заводу. Він вироблятиме асфальт найвищої якості, який відповідатиме всім європейським нормам. Завод матиме потужність у 140 тон асфальту на годину. Це приблизно 14 повних КАМАЗів», – пояснив мер Дніпра Борис Філатов.

Українська делегація також відвідала комплекс асфальтобетонних заводів «Кауно Тілтай». Виробнича потужність одного з цих підприємств – 320 тон асфальту за годину, інший за годину виготовляє 160 тон продукції. За добу комплекс здатен виробити кількість дорожнього покриття, якої вистачить на дорогу довжиною 12 км і 7 метрів завширшки. Якість асфальту тут контролюють просто під час його виробництва.

Зазначимо, що компанія «Кауно Тілтай» працює, зокрема, у Швеції – одній із найвимогливіших до якості доріг країні.

Керівник Дніпра Борис Філатов також додав: якщо бюджет міста буде ухвалений своєчасно, то будівництво нових якісних доріг у Дніпрі зможе стартувати вчасно – на початку сезону.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: