Skip to content

Регіональними штабами ДСНС зареєстровано понад 1 млн 54 тис. внутрішньо переміщених осіб (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b5%d1%81Жителі Донецької та Луганської областей продовжують звертатися до Міжвідомчого координаційного  штабу та регіональних штабів, що розташовані у кожній області задля отримання допомоги у переміщенні зі Сходу України.

Про це повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

Так, з початку проведення на Сході України антитерористичної операції, з тимчасово окупованої території та районів проведення  АТО у інших регіонах України тимчасово розміщено 1 млн 54 тис. 536 осіб, з яких 174 тис. 982 дитини та 501 тис. 45 осіб з інвалідністю та похилого віку, у тому числі з Донецької і Луганської областей 1 млн 31 тис. 858 осіб та Автономної Республіки Крим і міста Севастополь 22 тис. 678 осіб.

%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b5%d1%812

Рятувальники зустрічають громадян, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції на вокзалах та координують дії щодо їхнього розселення.

Зокрема, минулого тижня рятувальники та психологи Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області допомогли перевезти особисті речі мешканця Луганська, який прибув до Хмельниччини для тимчасового проживання. Психологи ДСНС поспілкувалися з чоловіком та, застосувавши прості вправи, допомогли зняти емоційну напругу.

%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b5%d1%813

Особлива увага приділяється саме питанню психологічної адаптації громадян на місцях тимчасового проживання. Психологи ДСНС постійно організовують для внутрішньо переміщених осіб семінари, сеанси психологічної підтримки.

Загалом, від початку проведення АТО на Сході країни психологи ДСНС України разом з представниками інших органів державної влади, громадських організацій надали психологічну допомогу 174 тис. 168 внутрішньо переміщеним особам, у тому числі 48 тис. 513 дітям та 29 тис. 815 особам з інвалідністю та людям похилого віку.

Для вирішення питань соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб та отримання інформації щодо вільних місць для проживання в кожному регіоні необхідно звернутися безпосередньо до регіональних штабів ДСНС України.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: