Skip to content

Сепаратистку, що вела антиукраїнську пропаганду в соцмережах, затримали в Дніпрі (ФОТО, ВІДЕО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d1%81%d0%b5%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b0Мешканку Дніпра, яка вела активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах, затримала Служба безпеки України.

Про це повідомили в прес-службі СБУ в Дніпропетровській області.

У 2014 році 30-річна жінка через Інтернет познайомилася з представниками спецслужб РФ, погодилася розповсюджувати сепаратистські матеріали на різних інформаційно-політичних пабліках та стала адміністратором кількох груп антиукраїнської спрямованості.

Вона поширювала інформацію, спрямовану на дискредитацію української держави та армії, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, входження південно-східних областей України до складу Росії. Крім того, за завданням своїх кураторів, жінка розміщувала у праворадикальних та проукраїнських групах соціальних мереж спеціально підготовлені спецслужбами РФ заклики до участі в акціях протесту проти влади.

Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисниці комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

https://youtu.be/HXNmACl6Pbo

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: