Skip to content

Піротехніками ДСНС за добу знешкоджено 6 одиниць застарілих боєприпасів

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d1%80%d1%8f%d1%82%d1%8b%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d0%ba3 листопада до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що у Верхньодніпровському районі за 2 км від села Дніпровокамянка в лісосмузі,  під час проведення пошукових робіт історико-пошуковою громадською організацією «Пошук-Дніпро», виявлено застарілий боєприпас.

Про це повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

Знахідку ідентифіковано як артилерійський снаряд АС-152мм у кількості 1од. Відділенням групи піротехнічних робіт ГУ ДСНС у області боєприпас знищено, місце події обстежено, додаткових вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Цього ж дня предмет схожий на вибуховий знайдено у Нікопольському районі, 1км від села Головкове, відкрита територія.  Під час пошуку металобрухту невідомою особою виявлено застарілі вибухові предмети, в кількості 3 од., а саме: АС-76мм – 2 од. та АС-152мм – 1 од. Піротехніками ДСНС знахідки знищені.

В Апостолівському районі боєприпас виявили в районі села Мар’янське, поблизу каналу “Дніпро-Кривий Ріг” в лісосмузі.  Під час пошуку металобрухту невідомою особою виявлено застарілі АС-152 мм у кількості 1 од. Із залученням фахівців ГУ ДСНС у області вибухонебезпечний предмет знищено, місце події обстежено, додаткових вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Також 3 листопада групою піротехнічних робіт знешкоджено боєприпас, який був знайдений напередодні в Дніпрі, АНД район, вул. Тагільська, неподалік будинку №5, відкрита територія. На знахідку напрапили під час прибирання території працівниками комунального підприємства. Застарілий АС-105мм у кількості 1 од. вилучений з місця події та вивезений на підривний майданчик, місце події обстежено, додаткових вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: