Skip to content

У Дніпрі готують до випуску вже 19-й збірник «Собори наших душ»

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Юні літератори, художники та композитори з усього регіону, які  прагнуть з’явитися на сторінках цього престижного друкованого видання, вже зараз можуть подавати свої роботи.  

Що ж стосується збірника під номером 18, який презентували на днях, то на 200 його сторінках розмістились поезія, проза, графічні картини та музичні твори 119 юних літераторів, художників та композиторів Дніпропетровщини. Збірку підготували педагоги обласного дитячо-юнацького кіноцентру «Веснянка» за підтримки Дніпропетровської ОДА. Надрукувало книгу видавництво «Ліра».

«Конкурс юних талантів стартував у 1998 році в усіх областях України, але тільки Дніпропетровщина не сходить з дистанції, — говорить  директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Олексій Полторацький. – І ми не лише підвели підсумки вже 18-й раз, а й дали старт новому творчому марафону. Аби потрапити на сторінки збірки, треба було витримати два етапи конкурсу: спочатку міський, потім – обласний. За шанс змагалися близько двох тисяч учнів шкіл, вихованців позашкільних закладів, музичних та художніх студій області. До книги журі обрали роботи 119 кращих дітей. Головним критерієм, за яким конкурсна комісія оцінювала роботи, був талант учасників”.

За словами члена журі Григорія Гарченко, деякі роботи були настільки талановиті, що їм би навіть позаздрили професійні автори. Журі звертало увагу й на те, щоб простежувалася авторська думка, було гармонійне поєднання сюжетної лінії та художніх образів. У своїх роботах юні автори розмірковують про історію та подвиги українського народу, освідчуються в любові до Батьківщини, надихаються красою рідного краю, діляться заповітними дитячими мріями. Втілювати задумки їм допомагали педагоги та творчі наставники.

Серед найкращих робіт —  музична композиція 14-річного скрипаля Максима Пуголовка. Хлопець говорить, що представив на конкурс невелику мініатюру для скрипки й фортепіано та пісню «Мрія». Разом з вчителем вони доклали чимало зусиль. Написати самотужки музику й слова непросто. Складність у гармонії. Треба поєднати текст і ноти, аби все це зазвучало.

„ Взагалі ж, це унікальний конкурс, — переконаний Максим. — Важливо, що твої твори друкують. Мабуть, кожна творча людина прагне, аби її роботи побачив світ».

Оскільки стартувала підготовка до видання чергового збірника, організатори закликають творчих шукачі, які прагнуть наповнити 19-й випуск, вже зараз подавати свої роботи. Додаткова інформація за адресою: Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 32, 3-й поверх, тел.: (056) 745-20-68; (056) 745-01-18.


 

 

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: