Skip to content

Опале листя — це сезонна сировина. Його можна вдало використовувати

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%8c%d1%8f11Сьогодні, 2 листопада, під час прес-конференції директор департаменту житлового господарства міської ради Владислав Грицай розповів, як місто прибирають від опалого листя, та закликав мешканців приватного сектора не спалювати його.

Про це повідомили в прес-службі міськради Дніпра.

Він зазначив, що в Дніпрі 6 тисяч 127 будинків комунальної форми власності. Площа прибудинкової території – понад 1 млн кв. метрів. Для її прибирання задіяні близько тисячі двірників.

«Сміття, зокрема зібране опале листя, складуються у сміттєві контейнери «Дніпрокомунтрансу» – компанії, яка вивозить тверді побутові відходи для захоронення. Крім того, місто виділяє кошти для збору листя комунальним підприємство «Управління з ремонту та експлуатації автошляхів», – сказав Владислав Грицай.

Посадовець також наголосив, що частина мешканців приватного сектора відмовляється укладати договори на вивезення сміття.

«Вони його просто спалюють, а це шкідливо, бо в повітря виділяються канцерогени. Тому закликаємо містян викидати листя до сміттєвих контейнерів і сплачувати за транспортування компанії-перевізнику», – додав директор департаменту.

У свою чергу член Дніпропетровського відділення національного екологічного центру України Максим Сорока розповів, що опалому листю можна знайти корисне застосування.

«Листя  – це сезонна сировина. Її можна використовувати, зокрема, для будівельних матеріалів, паливних брикетів, сорбентів, штучного ґрунту. Головне, що ми пропагуємо, листя  – це сировина, а не сміття, тому мешканцям радимо більш дбайливо ставитися до процесу утилізації», – сказав Максим Сорока.

Категория: ЖКХ, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: