Skip to content

Місячник здоров’я для демобілізованих із зони АТО дніпрян

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

 У Дніпровській міській раді запрошують всіх бійців, які повернулися з Донбасу, перевірити стан свого здоров’я, поспілкуватися з лікарями, і в разі потреби, отримати всю необхідну допомогу.

%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2

„ Починаючи з 1 листопада, протягом усього місяця бійці зможуть звернутися до центрів первинної медико-санітарної допомоги та пройти повне обстеження в усіх спеціалістів, — запевнив головний хірург департаменту охорони здоров’я населення міста Дніпра Олександр Новіков. — Служба у важких бойових умовах відображається на стані здоров’я військових. Навіть молоді хлопці, які не страждали від певних захворювань, повертаються з певними проблемами. Тому проводимо такий місячник, щоб виявити гострі та хронічні захворювання у демобілізованих та спрямувати їх до вторинного чи третинного рівня медичної допомоги, якщо необхідно».

Протягом місячника демобілізованим створять умови для швидшого проходження диспансеризації: у центрах призначать лікарів, які займатимуться справами військових. У деяких випадках бійцям дозволятимуть проходити без черги або видаватимуть додатковий талон. Працівники медзакладів активно допомагатимуть демобілізованим з АТО. Свій центр первинної медико-санітарної допомоги можна знайти за допомогою сайту dnipromed.com : слід лише ввести свою адресу проживання, а ресурс видасть необхідний центр. Крім того, місячник проходитиме і в стоматологічних поліклініках міста № 1, № 2, № 3, № 4.

    «Вже 592 демобілізованих отримали лікування в чотирьох стоматологічних поліклініках міста. Стоматологічне здоров’я – дуже важливе у реабілітації таких пацієнтів. Ми готові оглянути всіх охочих, визначити курс лікування та реабілітаційну програму», – зазначила заступник головного лікаря стоматологічної поліклініки № 1 Олена Фетисова.

Наразі на обліку в центрах первинної медико-санітарної допомоги стоїть 2061 демобілізований з АТО. Проте, за словами Олександра Новікова, демобілізованих у місті близько чотирьох тисяч.

„ Тож одне з головних завдань місячника – обстежити якомога більше військових, які повернулись зі служби, та створити реальну картину стану їхнього здоров’я, — наголосив Олександр Новіков. – Місто піклується про своїх героїв, і завжди  готове підставити їм плече”.

 

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: