Skip to content

В поліції застерігають бути уважними

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b4При погіршенні погодних умов працівники поліції будуть робити усе можливе, аби забезпечити безперешкодний проїзд транспортних засобів, створити умови для якісної та безперебійної роботи дорожньої техніки та надаватимуть допомогу учасникам дорожнього руху. Натомість і водіям, і пішоходам, потрібно бути більш уважними та зважати на погодні умови.

Про це повідомили в прес-службі Нацполіції в Дніпропетровській області.

Щороку зимові примхи додають клопоту дорожнім службам, підрозділам Нацполіції та рятувальникам. Непереливки й пересічним громадянам – через снігопади, заметілі та ожеледь авто нерідко стають в заторах, а кучугури снігу дошкуляють перехожим.

Аби забезпечити чітку роботу снігоприбиральної техніки та вільний рух авто, працівники поліції в зимовий період здійснюватимуть низку превентивних заходів. Зокрема, за допомогою ЗМІ, Інтернету та соцмереж оперативно інформуватимуть учасників дорожнього руху про стан проїзду дорогами, здійснюватимуть регулювальні дії в разі необхідності.

Крім того, в населених пунктах Нацполіція запропонує місцевим органам виконавчої влади ввести так зване «зимове паркування» (стоянка з різних боків вулиць здійснюється по парних і непарних числах), що дозволить забезпечити вчасне прибирання наслідків негоди.

Звертаємо увагу, що для звільнення проїзної частини від снігу потрібен час, тому на засніжених ділянках доріг можливі введення обмежень для руху транспортних засобів. Звертаємося до водіїв з проханням з порозумінням відноситися до тимчасових незручностей та не заважати роботі дорожніх служб. Перечекати негоду можливо на стоянках об’єктів придорожнього сервісу та місцях для відстою транспорту.

Окрім того, водіння транспортних засобів у зимовий період вимагає додаткової зосередженості та має свої особливості. Тож водіям необхідно вже зараз підготувати свої авто до експлуатації в зимовий період. Обов’язково змінити гуму в транспортних засобах на зимову, перевірити гальма, зовнішні світлові прилади, справність склоочисників, системи обігріву та охолодження. Ну й звичайно дотримуватись Правил дорожнього руху, ні в якому разі не перевищувати швидкість, дотримуватись безпечної дистанції, за умов опадів та ожеледиці з особливої обережністю рухатися по мостах та естакадах.

Також, просимо громадян повідомляти до поліції про необхідність надання допомоги учасникам дорожнього руху. Якщо ви побачили, що хтось потрапив у скрутну ситуацію через негоду, не полінуйтеся зателефонувати на «102». Не будьте байдужими, можливо завтра допомога знадобиться саме вам!

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: