Skip to content

У Дніпрі відзначили 72-гу річницю визволення України від фашистських загарбників (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

_mg_3047До 72-ї річниці визволення України від фашистських загарбників у Дніпрі провели церемонію пам’яті. 28 жовтня біля монументу «Вічна слава» зібралися живі свідки Другої світової війни, сучасні захисники країни, керівництво міста та області, церковнослужителі та небайдужі дніпряни.

Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міськради.

Згадати полеглих у найзапекліших боях Другої світової та покласти квіти до монумента визволителям прийшов і заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

Серед учасників церемонії – 91-річний ветеран Григорій Головаха. Він брав участь у визволенні українських міст, був двічі поранений у боях, та попри все повертався до армійських лав. На фронт пішов ще 18-річним юнаком і наступну чверть століття віддав службі. Останні дні жовтня для чоловіка – це час для того, щоб згадати своїх друзів, полеглих бойових побратимів.

_mg_3049

«Спогади і хороші, і погані – про те, як ми втратили багато крові. Це згадка про друзів, про те, де я був. Було багато страждань, та ми вижили і живемо вільно», – розповів Григорій Головаха.

_mg_3070

Нагадаємо, раніше міський голова Дніпра Борис Філатов наголосив на необхідності віддати борг воїнам-визволителям.

«Ми вирішили до річниць визволення міста та України від німецько-фашистських загарбників забезпечити матеріальні виплати. 927 учасників бойових дій, інваліди війни отримають по 2,5 тис. грн. Також по 1 тисячі гривень отримають ветерани та діти війни», – сказав керівник Дніпра.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: