Skip to content

На території складу зберігання рідкого аміаку Дніпровського заводу мінеральних добрив працювали рятувальники

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%b0%d0%bc%d0%bc%d0%b8%d0%b0%d0%ba26 жовтня у місті Кам’янське  на території складу зберігання рідкого аміаку Дніпровського заводу мінеральних добрив відбулося спеціальне об’єктове тренування на тему: «Дії особового складу та об’єктових служб цивільного захисту по попередженню надзвичайної ситуації при виникненні аварії з викидом аміаку у навколишнє середовище».

Про це повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

За задумом, на підприємстві сталася аварія, під час якої виник розрив трубопроводу біля зливо-наливної естакади сховища рідкого аміаку та стався викид 0,5 тонни аміаку.

На місце події оперативно прибули пожежні-рятувальники 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Дніпропетровській області з охорони об’єктів.

Вогнеборці у складі ланки газодимозахисної служби  подали один лафетний ствол з насадкою НРТ-5 на осадження хмари хімічно-небезпечної речовини у місці витоку аміаку та ліквідації умовної аварії.

Підсумовуючи тренування, начальник підрозділу зазначив, що основна мета подібних тренувань —  відпрацювання тактики ліквідації аварій та взаємодії спеціальних служб й обслуговуючого персоналу об’єкту.

Особовий склад 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини довів свою готовність до виконання оперативних дій під час виникнення реальних надзвичайних ситуацій.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: