Skip to content

Історичний момент для Дніпра

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

 

 

Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій  Кудрявцев та міський голова Борис Філатов урочисто підписали  документи про передачу повноважень архітектурно-будівельного контролю виконавчому комітету Дніпровської міської ради.

img_3799img_3801

„ Цього дня в Дніпрі чекали роками, тому і момент цей можна назвати історичним, — зазначив Борис Філатов. – Така важлива подія відбулася в рамках децентралізації, і місто має право здійснювати контроль всього, що стосується архітектурно-будівельних питань нашої територіальної громади. Тобто Дніпро абсолютно самостійно контролюватиме будівництво на своїй території. Ми отримали дуже важливі повноваження, які раніше належали до компетенції Києва. А тепер самі визначатимемо і слідкуватимемо за  повним циклом містобудівної діяльності – від надання земельних ділянок до видачі всіх необхідних документів для початку і завершення будівництва ”.

Такий крок Борис Філатов назвав знаковою подією для розвитку місцевого самоврядування. Дніпро отримує нові функції, якими була наділена ДАБІ. Фактично новостворена муніципальна інспекція відтепер знаходитиметься у прямому підпорядкуванні міського голови. Це насправді дуже важливо, бо територіальні громади в цій сфері повинні отримати всю повноту повноважень на своїй території .

Олексій Кудрявцев зазначив, що Дніпро став 12-м містом в Україні, яке перейняло повноваження Державної архітектурно-будівельної інспекції.

«Місцева громада матиме повний цикл містобудівної діяльності – від видачі земельних ділянок, містобудівних умов та обмежень, до видачі дозвільних документів як на початок, так і на завершення будівельних робіт об’єктів І-IV категорій складності, – сказав він . — Тож щиро побажаємо успіхів»!

img_3793

img_3807

Юлія Бабенко, фото автора

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: