Skip to content

Чи варто оформлювати субсидію?

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Как не лишиться права на субсидию: 6 советов. Новости Днепра

%d1%81%d1%83%d0%b1%d1%81%d0%b8%d0%b4%d0%b8%d0%b8Держава пропонує скоротити виплати родин за комунальні послуги. Чи варто оформлювати субсидію? Чи багато «паперової волокити» та чи може така держдопомога зашкодити? На всі актуальні питання про оформлення субсидії відповіли в департаменті соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації.

Найчастіше люди не хочуть оформлювати субсидію, бо вважають це довгою та даремною процедурою. Насправді для оформлення субсидії потрібно лише заповнити заяву та декларацію. Зробити це можна в управлінні соцзахисту за місцем реєстрації (для орендарів – за місцем винаймання житла), через пошту та навіть онлайн. В середньому субсидія складає від 1500 до 2000 гривень на родину щомісячно.

Також люди бояться оформлювати субсидію, бо думають, що її доведеться повертати. Це також хибна думка, розповідають в департаменті соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА.

«Субсидія – це безповоротна державна допомога. Її не потрібно повертати. А її отримання ні до чого не зобов’язує власника житла», — наголошують у департаменті.

Претендувати на субсидію може кожна родина, якщо плата за комунальні послуги перевищує 15% доходу сім’ї. Не завадять отриманню держдопомоги ні депозит у банку, ні земельний пай.

За додатковою інформацією звертайтеся до департаменту соціального захисту Дніпропетровської ОДА за телефонами: (056) 713-65-60, 713-66-18, 713-63-09, 713-62-21 або безкоштовно та цілодобово на урядову «гарячу лінію» 15-45.

Категория: ЖКХ, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: