Skip to content

На Дніпропетровщині — кращий стан фізичного виховання дітей в навчальних закладах

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82У садочках, школах, закладах профтехосвіти та вишах Дніпропетровщини найкраще в Україні поставлена робота з фізичного виховання. Таку оцінку регіон отримав за підсумками щорічного національного конкурсу. «Фізкультурним досвідом» область ділиться на всеукраїнському семінарі, на який завітали понад півсотні спеціалістів з різних куточків країни. Він триватиме три дні.

Про це повідомили в прес-службі ДніпроОДА.

Рух то є життя і здоров’я. Це доводить Дніпропетровщина, виховуючи молодь за сучасними методиками. Цьогоріч область визнана лідером у конкурсі на кращий стан фізичного виховання в навчальних закладах. Тепер своїми практиками ділиться на Всеукраїнському семінарі.

«На Дніпропетровщині найкраще в Україні поставлена робота з фізичного виховання дітей та молоді. Тепер поширюємо позитивний досвід на всю країну. Сподіваюся, що спілкування в колі колег буде корисним. Бажаю всім плідної роботи, нехай три дні семінару пройдуть творчо», – побажав директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Олексій Полторацький.

На Дніпропетровщині кожен п’ятий житель веде активний образ життя. У сфері фізичної культури і спорту працюють понад 5,5 тисячі спеціалістів.

«Дніпропетровська область приділяє велику увагу розвитку спорту. Покращуємо базу, нещодавно відкрили новий спорткомплекс «Олімпія+», продовжується реконструкція стадіону «Трудові резерви». За останній рік відновлено майже 70 спортивних майданчиків у школах та дитсадках. В області понад 600 тисяч людей займаються фізкультурою і спортом. Щороку Дніпропетровщина доводить свою спортивну міць на світових та європейських чемпіонатах, на змаганнях міжнародного та Всеукраїнського рівнів», – підкреслив начальник управління молоді і спорту ОДА Олександр Пшеничников.

Як Дніпропетровщина виховує здорове покоління, приїхали дізнатися фахівці з 23 регіонів України. За одним столом зібралися спеціалісти різних навчальних закладів – від дитячих садків до вишів.

Олімпійська освіта – важлива складова в організації навчального процесу. Так вважають у Кам’янській школі Нікопольського району. Свій досвід презентували на семінарі.

«Олімпійське виховання має два напрямки – спортивне й духовне. Така виховна модель нашої школи неодноразово перемагала в конкурсах різних рівнів – від регіонального до національного. Ми постійно беремо участь у проекті «Олімпійське лелеченя». Наша команда стає лідером шість років поспіль», – каже Заслужений вчитель України, викладач фізкультури Микола Корнєв.

Всеукраїнський семінар триватиме три дні. Учасники кажуть, що найкращі напрацювання реалізують на місцях.

«Діти повинні приходити на уроки фізкультури з радістю. Тому оновлюємо шкільну програму. Зокрема, для учнів 1-4 класів вона розбита на модулі, не передбачає оцінок, а заняття проходять у формі гри. Незабаром зміниться програма для інших класів. Також з наступного року вводиться обов’язкове державне тестування фізичного стану населення», – поділилася планами начальник відділу Комітету фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України Наталя Лимаренко.

Категория: Новости здоровья Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: