Skip to content

Дніпропетровщина отримала 70 тисяч вакцин від поліомієліту

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Про це повідомила головний епідеміолог обласної дитячої лікарні Юлія Вербинська.

%d0%b2%d0%b5%d1%80%d0%b1%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%8f-%d1%8e%d0%bb%d0%b8%d1%8f
„Оскільки ліків від поліомієліту не існує, то врятувати від хвороби дітей може лише вакцина, — наголосила вона. – Наша область при потребі 40 тисяч доз вакцин отримала майже 70 тисяч, тож проблем зі щепленням немає. Просимо батьків звертатись у центри первинної медичної допомоги за місцем проживання, де й проведуть вакцинацію діткам.  Це якісна бельгійська вакцина, закуплена централізовано з необхідними висновками і рекомендаціями. На кожному флаконі є термоіндексатор, який допоможе дорослим переконатись в тому, що препарат якісний».

За словами Юлії Вербинської, сьогодні в нашій області від поліомієліту отримали щеплання більше 90 відсотків дітей. Необхідно убезпечити від тяжкого захворювання й решту.
Лікар нагадала, що поліомієліт – інфекційна хвороба, яка передається від хворої людини. Полівірус може тривалий час зберігатися в стічних водах. Проявляється хвороба високою температурою, головним болем, блювотою, діареєю, слабкістю в м’язах, ускладненим ковтанням. Захворювання приводить до інвалідизації, а до 10 відсотків з числа паралізованих помирають.

«На Дніпропетровщині, завдяки своєчасній вакцинації, випадків поліомієліту немає. Тож  просимо не нехтувати вакцинацією й решту батьків, діти яких ще щеплення не отримали», — наголосила Юлія Вербинська.

 Юлія Бабенко, фото автора

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: