Skip to content

В дитсадках буде обов’язковим проведення народних свят та обрядів

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%b8Міністерство освіти і науки України рекомендувало керівникам дошкільних навчальних закладів перелік народних традицій, свят та обрядів для використання в роботі з дітьми дошкільного віку.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

Виховання дітей на основі національної обрядовості прищеплює любов до української мови, рідного краю, формує громадянську свідомість та виховує естетично розвинену особистість.

Міністерство рекомендує у дошкільному навчальному закладі проводити народні свята та окремі обряди відповідно до календарної сезонності. Зокрема, восени – Покрови, свято врожаю; взимку – Святого Миколая, Різдвяні свята, Стрітення; навесні – Великодні свята та різноманітні веснянки; влітку – зелені свята, Івана Купала, обжинки, Спаса тощо.

Проте,  як наголошено в документі, педагогічний колектив може самостійно визначати тематику таких свят, узгодивши її з батьками дошкільнят.

У Міністерстві впевнені, що систематичне проведення з вихованцями дошкільних навчальних закладів різноманітної за змістом освітньої роботи щодо народних свят, традицій та мовної культури позитивно позначиться на розвитку пізнавальної, соціально-моральної, художньо-естетичної сфер дитячої особистості та її креативності.

Разом з тим педагоги мають працювати з родинами своїх вихованців та роз’яснювати важливість дотримання українських традицій і звичаїв також і на рівні сім’ї.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: