Skip to content

Серед 100 найвпливовіших жінок України — Яніка Мерило

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%ba%d0%b0Виконувачка обов’язків заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило посіла 54 місце в рейтингу 100 найвпливовіших жінок України, складеному журналом «Фокус».

Експерти враховували офіційний статус та участь у розробці масштабних проектів, що мають велике значення для українського суспільства. Порівняно з минулим роком Яніка Мерило піднялася на 12 позицій.

«Тепер 54 місце, в минулому році було 66-те. З такою методологією вище й не буду. Вище – тільки депутати та представники Кабінету Міністрів. Депутатом бути не хочу (я менеджер, а не політик), а в Кабміні я на чудовій позиції – радник найкращого міністра Володимира Омеляна (очільник міністерства інфраструктури. – Ред.). Мені добре з Борисом Філатовим на 54 місці», – прокоментувала Яніка Мерило на своїй сторінці у Facebook.

У журналі також вказано, що на Facebook-сторінку виконувачки обов’язків заступника міського голови Дніпра підписані понад 36 тисяч осіб, переважно українців. Таку популярність вона здобула через те, що об’їздила багато українських міст з ініціативою переведення адміністративних послуг в електронний формат. Наразі Яніка Мерило активно займається їхнім впровадженням в Дніпрі та розробляє проекти електронного квитка і картки городянина.

«Рейтинг ООН E-Government Development Index 2016, в якому Україна піднялася з 87-го місця на 62-ге (всього 193), відобразив все те, що ми робили в сфері електронного урядування протягом останніх двох років. За цей час в країні значно покращилася ситуація з наданням електронних сервісів, відкритістю даних і участю громадян в ухваленні рішень», – сказала Яніка Мерило журналу «Фокус».

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: