Skip to content

Легковажність з газовими обігрівачами може призвести до отруєння або вибуху

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Печать

Користуєтеся газовими водонагрівачами або опалювальними приладами – дотримуйтеся елементарних правил безпеки. Легковажність може призвести до отруєння або вибуху, попереджають в управлінні цивільного захисту Дніпропетровської ОДА. Як не спричинити біду та що робити, якщо в будинку чути запах газу – далі.

Перед увімкненням газового водонагрівача або опалювального приладу та під час його роботи перевіряйте тягу в димоході. Своєчасно прочищайте його та вентиляційні канали. Використовуйте обладнання тільки в добре провітреному приміщенні. В іншому разі можна отруїтися чадним газом, розповідають в управлінні. Не вмикайте газові обігрівачі при несправних запобіжниках.

Не прикріплюйте до газових приладів сторонні предмети та не вішайте на них одяг. Це може призвести до пожежі. Стежте за тим, щоб перед захисною сіткою, в місці виходу гарячого повітря, не було ніяких перешкод.

Не рухайте увімкнуті газові обігрівачі. Не встановлюйте їх поряд з раковиною чи душем. Вони мають стояти на підлозі в горизонтальному положенні.

Не лагодьте нагрівачі самостійно, у разі поломки обов’язково викличте спеціаліста.

Якщо відчули запах газу, негайно вимкніть газові прилади та закрийте кран перед ними. Відкрийте двері й вікна, зробіть протяг. Не паліть, не вмикайте й не вимикайте електричні прилади й освітлення. Залиште приміщення. Зателефонуйте в аварійно-диспетчерську службу Дніпрогазу за номером 104.

Повідомити спеціалістів слід і якщо запах газу відчули на вулиці або в під’їзді.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: