Skip to content

За ремонтом водоводів, шкіл, садочків, лікарень та доріг городяни зможуть стежити за допомогою веб-камер

Юлия Мухина

Юлия Мухина

????????????????????????????????????????????

Дніпропетровська облдержадміністрація контролюватиме підрядників за допомогою веб-камер. Вже наступного року на об’єктах будівництва та реконструкції, що фінансуються коштом обласного бюджету, встановлять відеонагляд. У режимі онлайн спостерігати за ходом будівництва зможуть не лише контролюючі органи, а й всі мешканці Дніпропетровщини. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Водоводи, школи, садочки, лікарні та дороги. Цьогоріч кілька сотень об’єктів будує та реконструює ДніпроОДА. Контролюють процес профільний департамент ОДА та технагляд. ІТ-технології сьогодні в тренді. І Дніпропетровщина активно йде цим шляхом, тому вирішили й у сферу будівництва вдихнути інновацій. Оснастимо будівельні майданчики веб-камерами. Це дозволить нам контролювати підрядника, а жителям області бачити, куди витрачаються їх гроші і як ведеться будівництво важливих для регіону об’єктів», — розповів очільник області Валентин Резніченко.

Таку практику вже застосували у Марганці на будівництві котельні. Експеримент виявився вдалим. Спостерігати в режимі онлайн за будівництвом зручно, у будь-який час можна переглянути, яку технологію застосували, у який час виконали роботи. Такий підхід дисциплінує й підрядника.

Наступного року така інновація чекає й на інші об’єкти, що будуватиме та реконструюватиме облдержадміністрація. На будівельних майданчиках встановлять веб-камери, які щоденно транслюватимуть відео на сайт ОДА.

Наразі над втіленням цієї ідеї працюють управління інформаційних технологій та електронного урядування і управління капітального будівництва ОДА.

Категория: ЖКХ, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: