Skip to content

Дніпро має значні суми невикористаних коштів на рахунках

Юлия Мухина

Юлия Мухина

byudzhetБорис Філатов: Залишки коштів на рахунках міста мають бути використані на благо дніпрян, а бюджет-2017 може розраховувати на значне поповнення.

Дніпро має значні суми невикористаних коштів на рахунках. Про це заявив міський голова Дніпра Борис Філатов після зустрічі мерів міст з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, присвяченій, зокрема, державному бюджету на наступний рік.

«Дніпро має значні фінансові суми на депозитах, які не витрачені. Мінфін піднімає це питання, бо було б нелогічно увійти в новий бюджетний рік з невикористаними фінансовими ресурсами», – сказав Борис Філатов.

За словами очільника міста, у зв’язку з фінансовою децентралізацією у територіальних громад справді на рахунках є залишки, однак в Дніпрі ситуація унікальна. Причини появи залишків – запізніле ухвалення міського бюджету на 2016 рік, яке зумовив саботаж частини депутатського корпусу міської ради, та 700 млн грн залишків з 2015 року. Крім того, ситуацію спровокували спроби фірм, афілійованих з «Опозиційним блоком», торпедувати будь-які тендери, які проводила міська рада. Така деструктивна політика мала не меті паралізувати роботу міської влади, але мерія впоралася з усіма проблемами і довела, що всі причини для оскарження тендерів були надуманими, додав Борис Філатов.

«І Кабінет Міністрів, і прем’єр, і Міністерство фінансів, і правоохоронні органи знають про ситуацію в Дніпрі. Будуть ухвалюватися процедурні, процесуальні рішення. Але є всі підстави вважати, що до кінця року ми витратимо залишки коштів на рахунках на благо рідного міста та наших земляків», – наголосив міський голова.

Борис Філатов також подякував прем’єр-міністру Володимиру Гройсману та президенту Петру Порошенку за курс на децентралізацію, який взяла влада.

«Децентралізація була започаткована ще за часів Арсенія Яценюка, а Володимир Гройсман, у минулому – міський голова, став її справжнім локомотивом і провайдером. Звісно, не обійшлося і без президента Петра Порошенка. Я спілкуюся з мерами, і можу запевнити, що колеги в цілому задоволені децентралізацією. У наступному році ми очікуємо на ще більше поповнення бюджету, ніж цьогоріч», – додав очільник Дніпра.

Нагадаємо, вчора Володимир Гройсман заявив, що кошти, які додатково надійшли на місця в рамках фінансової децентралізації, слід інвестувати в якість життя людей та реалізацію проектів, що сприятимуть розвитку місцевої економіки.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: