Skip to content

Виставка «Чарівні барви Дніпра» завершилася

Марианна Стец

Марианна Стец

dscn4156В організації Національної спілки художників України з нагоди Дня художника відбулося урочисте закриття 10-ї Всеукраїнської виставки образотворчого мистецтва

На ній були представлені більше двохсот робіт як досвідчених майстрів, так і художників-початківців з різних куточків нашої країни. Протягом місяця тут можна було різнобарвні сільські пейзажі, відомі та маловідомі пейзажі міста, яскраві натюрморти, портрети різних видатних особистостей, гіпсові, бронзові, керамічні та мідні скульптури, роботи у стилі петриківського розпису, картини на релігійні теми та багато іншого.

vasil-miroshnichenko– Відкриття експозиції відбулося у День міста, – нагадує голова Дніпропетровської організації Національної спілки художників України Василь Мірошниченко. – На жаль, в ній цього разу не змогли взяти участь майстри Донеччини та Криму. Всі роботи дуже різноманітні. Вони відображують в тій чи іншій мірі індивідуальність кожного автора і тієї місцевості, в якій він мешкає.

За підсумками виставки нагородили найкращих авторів, які взяли в ній участь. Цього року вперше було засновано премію імені нашого колеги та земляка, художника Григорія Чернявського. Таку нагороду та срібну медаль лауреата отримав Леонід Антонюк. Іншим майстрам вручили грамоти та подяки міського голови. За словами Василя Мірошниченко, тепер премію Григорія Чернявського щороку отримуватимуть кращі автори робіт.

leonid-antonyuk– Отримувати таку нагороду дуже приємно, – посміхається Леонід Антонюк. – Особливо премію такого видатного майстра. На виставці було представлено три мої роботи – пейзажі та портрети.

Зі святом художників привітав начальник управління культури та мистецтв міської ради Євген Хорошилов.

– Експозиція порадувала відвідувачів своїм різноманіттям та професійністю, – говорить він. – Ця виставка розвивається рік за роком. Дуже скоро за її підсумками за кошти міської ради буде видано каталог. Можливо, у майбутньому вона стане вже не всеукраїнською, а міжнародною.

Маріанна Стець, фото автора

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: