Skip to content

У Дніпрі відбулися Дні Німеччини (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

nem2Цієї суботи місто приймало культурну акцію – «Дні Німеччини у Дніпрі». На урочисте відкриття заходу на площі Героїв Майдану завітав Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Україні, почесний доктор Вольфганг Мьоссінгер, представники обласної та міської ради, а також сотні дніпрян.

Про це повідомили в прес-службі міськради Дніпра.

nem

«Такі культурні заходи дають змогу мешканцям міста ознайомитися з Німеччиною, її культурою, традиціями, економічним і освітнім потенціалом. Дякуємо міській владі, що допомогли організувати Дні Німеччини на достойному рівні», – сказав Вольфганг Мьоссінгер.

Генеральний консул також висловив сподівання, що такий захід ще більше зміцнить дружбу і зв’язки між Україною та Німеччиною.
Під час свята на площі працювали різні локації. Тут були представлені асоціація українських германістів, німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ, мовні центри, благодійний фонд «Карітас», служби академічних обмінів, працював намет із німецькими смаколиками.

nem3

На сцені виступали творчі колективи, які виконували пісні українською та німецькою мовами, декламували вірші, танцювали німецькі танці, у тому числі проходив майстер-клас з баварського танцю. Артисти у футболках кольорів німецького прапора привітали гостей свята флешмобом. Крім того, всі охочі могли взяти участь у різних тематичних вікторинах, конкурсах на знання Німеччини тощо.
Як зазначив заступник міського голови Дніпра Володимир Міллер, влада міста вже допомогала у проведенні подібних заходів, наприклад, Днів Литви.

nem5

«Такі події є дуже важливими для співпраці з різними країнами Європи з соціальної, економічної, політичної, бізнесової точок зору. Наше місто й область активно співпрацюють з Німеччиною в галузі охорони здоров’я, енергоефективності, в освітніх програмах. Німеччина активно допомагає переселенцям із зони АТО», – наголосив Володимир Міллер.

nem6

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: