Skip to content

На Дніпропетровщині відкрили сучасний Центр профпідготовки монтажників-сантехніків

Юлия Мухина

Юлия Мухина

27_montazhnik_santehnik_01Монтаж і ремонт водопроводів, каналізації, насосів, котлів, умивальників, мийок і ванн – сучасний сантехнік має знатися на новітніх технологіях. Фахівців готуватимуть за новою програмою у вищому професійному училищі будівництва у Дніпрі. Тут відкрили єдиний в області Міжрегіональний навчально-практичний центр з підготовки монтажників санітарно-технічних систем. Створити професійну базу допомогли швейцарці за підтримки Дніпропетровської ОДА.

Про це повідомили в прес-службі ДніпрОДА.

Сучасне будівництво неможливе без сантехніка. Від його професійності залежить безперебійність водопостачання, каналізації, опалення у будинку. Кваліфікованих спеціалістів тепер готуватимуть у Міжрегіональному навчально-практичному центрі з підготовки монтажників санітарно-технічних систем. Він відкрився у Дніпрі на базі професійного училища будівництва.

«Новий Центр профтехосвіти – єдиний у Дніпропетровській області. Він – приклад партнерства бізнесу та сфери освіти. Учні отримуватимуть нові знання, опановуватимуть новітні технології та будуть конкурентними на ринку праці. Допомагають поліпшити якість професійного навчання європейські партнери», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Відповідати вимогам часу – мета українсько-швейцарського проекту «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти». Його втілила компанія Геберіт Інтернешнл Сейлз АГ. Генеральний директор представництва Олексій Раков зазначає, що сьогодні навчальні заклади випускають чимало менеджерів, фінансистів, юристів, а кваліфіковані сантехніки – у дефіциті.

«У західному світі професія сантехніка престижна. Прагнемо, щоб таку ж репутацію вона мала і в Україні. Сантехніка за останні роки змінилася, постійно з’являються новинки. Треба знати, за якими правилами працює каналізація, як розповсюджується шум, як установити сучасні раковину чи унітаз. У Центрі можна отримати спеціальність, яка відповідає вимогам часу», – підкреслив він.

Учні опановуватимуть теорію у відремонтованому класі. Практичні навички набуватимуть у новій майстерні. Тут є все необхідне для навчання: від нових підручників до сучасних меблів, устаткування та інструментів.

«Спеціальність сантехніка у нас нова. Цього року на неї вступили майже 40 учнів. Вони вчитимуться працювати за новими технологіями – як замінити стояк, змонтувати мийку чи душову кабіну, спаяти поліпропіленові труби, зібрати систему водовідведення. Увесь необхідний матеріал – під рукою: ключі, труборізи, перфоратори, паяльники, шуруповерти. Певний, навчання буде в радість», – каже майстер виробничого навчання Віталій Немировський.

Прийшов вчитися на сантехніка і Руслан Кучма. Вважає, це професія справжнього чоловіка.

«Я вже можу встановити раковину та бойлер, змонтувати труби, провести електрику. Батько навчив – він майстер на всі руки. Але поки що я мав справу зі старими матеріалами. Тепер навчуся працювати з новими. Сучасний інструмент прискорює та спрощує роботу», – розповідає хлопець.

Після навчання випускники отримають диплом монтажника сантехнічного обладнання.
Дніпро – одне з шести міст України, де відкрито Міжрегіональний навчально-практичний центр з підготовки монтажників-сантехників. Такі заклади вже працюють у Сарнах, Броварах, Чернігові та Полтаві. Найближчим часом Центр професійної підготовки з’явиться в Одесі.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: