Skip to content

У Дніпрі знову міряють тиск городянам на вулицях

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Як повідомила головний позаштатний кардіолог області Алла Гуленко, ці та інші заходи триватимуть до 30 вересня в рамках Всесвітнього тижня серця.

dscf4013

„Традиційно Всесвітній тиждень серця ми вже багато років відзначаємо в останню неділю вересня, — нагадала Алла Миколаївна. – Проходить вона з метою профілактики серцево-судинних захворювань, які у всьому світі є проблемою номер один. І наша область в цьому плані не виключення – серед причин смертності це захворювання на першому місці, як і в Україні. Тож увага до свого організму ніколи не зайва, а в такі особливі дні тим паче. І ми закликаємо дніпрян та всіх жителів області наступного тижня звертатись до сімейних лікарів і кардіологів більш активно, аби перевірити стан здоров’я, поміряти тиск, зробити кардіограму. У разі потреби завжди є можливість додаткового обстеження і консультації фахівців.

За словами  головного обласного кардіолога, тиск вже почали вимірювати пересувні бригади прямо на вулицях Дніпра та інших міст області, і акція триватиме до 30 вересня. Вже традиційно цю процедуру організовують у МОСТ- СІТІ та великі супермаркети. Звичайно ж, є така нагода поміряти тиск  й у спеціальній палатці біля кардіологічного центру (за оперним театром, вул. Князя Володимира Великого). Головне знайти бажання і час для того, щоб приділити собі увагу.

Юлія Бабенко, фото автора

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: