Skip to content

Німецькі тижні на Дніпропетровщині. Що і де можна буде побачити

Юлия Мухина

Юлия Мухина

????????????????????????????????????

На Дніпропетровщині стартують німецькі тижні. Мешканців регіону запрошують дізнатися більше про культуру закордонних сусідів. Для цього організовані екскурсії, виставки, лекції, майстер-класи, концерти та ярмарки, повідомляють в прес-службі ОДА.

Відкривають німецькі тижні екскурсії у відділі іноземної літератури дніпровської бібліотеки. Вони присвячені німецьким містобудівникам, громадським та релігійним діячам. Мешканцям області розкажуть про їх внесок у розвиток нашого обласного центру. Екскурсії проводитимуться 24 вересня, 1, 8 та 15 жовтня з 12.00 до 15.00 за адресою: вул. Воскресенська, 23.

З 26 вересня по 10 жовтня у Дніпровському художньому музеї працюватиме виставка «Зустріч поколінь». На ній представлені картини художників з німецьким корінням. Побачити їх можна з 10.00 до 18.00 за адресою: вул. Шевченка, 21.

26 вересня о 19.00 у Дніпровській філармонії на Воскресенській, 6 пройде концерт «Тріо Оберон». Німецькі музиканти виконуватимуть шедеври класики та менш відомі твори.

З 27 вересня по 17 жовтня мешканці області зможуть побачити традиційні німецькі меблі, посуд та світлини. Зробити це можна буде з 10.00 до 17.00 в Історичному музеї ім. Д.Яворницького на пр. Дмитра Яворницького, 16.

Досвідом своєї країни зі студентами національного університету ім. Олеся Гончара поділиться німецький історик та політик – Крістофер Харві. Початок – 27 вересня о 10.00 на пр. Гагаріна, 72. Увечері він також поспілкується з молоддю у коворкінгі «Спалах» на пр. Яворницького, 5.

Майстер-клас від німецьких музикантів пройде 27 вересня об 11.00 у Дніпровській академії музики ім. М. Глінки. Скрипка, віолончель та фортепіано зазвучать на Ливарній, 10 об 11.00. А вже о 18.00 тут пройде концерт Гліба Адлуцького – стипендіата товариства ім. Шопена.

28 вересня о 18.00 на бульварі біля історичного музею на пр. Д.Яворницького, 16 відбудеться презентація скульптури «Три Музи». Її автор – Імке Руст.

Офіційний День Німеччини у Дніпрі – 1 жовтня. З 12.00 до 17.00 на Площі Героїв Майдану обласного центру пройде святковий концерт та ярмарок.
2 жовтня в академічному Театрі опери та балету на пр. Д.Яворницького, 72-а покажуть виставу «Carmina Burana». Дійство відбуватиметься під музику німецького композитора Карла Орфа. Початок о 18.00.

Майстер-клас для студентів оперних відділень проведе німецький режисер Крістіан Папке. Зустріч відбудеться 5 та 6 жовтня о 10.00 в Академії музики ім. М.Глінки на Ливарній, 10.

Родзинкою тижнів стане виступ у Дніпрі Фелікса Кубіна – інноватора електронної музики, віртуоза та яскравого представника покоління «Геніальних дилетантів» Німеччини 80-х років ХХ століття. Один з найбільш неординарних музикантів вперше відвідає Дніпро 8 жовтня о 21.00.

До пізнання німецької культури долучаться багато школярів та студентів. Вони стануть учасниками вікторин, концертів, конкурсів. Багато говоритимуть з іноземними гостями й про енергоефективність.

Німецькі тижні завершуються 17 жовтня концертом німецької музики о 18.00 в Академії музики ім. М. Глінки у Дніпрі.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: