Skip to content

Фальсифіковані цигарки на 3 млн грн

Юлия Мухина

Юлия Мухина

tsigarkiПосадові особи товариства підробили тендерну документацію та поставляли продукти харчування до закладів освіти. Прицьому одночасно не нехтували й «підпільним» заробітком.

Про це повідомили в прес-службі ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.

На початку року міська рада міста Дніпро проводила тендер із закупівлі послуг постачання продуктів харчування для відділу освіти одного з районів міста. Для участі у тендері керівники одного з товариств подали фіктивні документи про наявність кваліфікаційних і технічних умов та необхідної кількості працівників.

Під час перевірки законності використання бюджетних коштів правоохоронцями було виявлено розбіжності у документації.

За даним фактом слідчі Дніпровської місцевої прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) КК України.

У рамках відкритого провадження правоохоронці почали перевірку якості поставлених продуктів харчування та відповідності їх вимогам ДСТУ.

Так, 15 вересня оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Дніпропетровській області спільно з представниками прокуратури провели санкціоновані обшуки в офісному та складських приміщеннях товариства.

Під час обшуку поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, фінансово-бухгалтерську та кадрову документацію. Крім цього, у складському приміщенні виявили факт незаконного зберігання 371 ящика (185,5 тисяч пачок) фальсифікованих тютюнових виробів відомих торгових марок на загальну суму 3 мільйони гривень. Частина виробів мали марки акцизного податку України з явними ознаками підробки, а на іншій частині такі марки були взагалі відсутні.

Зазначену продукцію вилучено.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії з метою встановлення додаткових фактів порушення чинного законодавства та вирішується питання щодо притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: