Skip to content

3 станції дніпропетровського метро будуватимуть 4 тисячі людей

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Про це повідомив Євген Шатайкін, начальник тунельного загону №14 «Київметробуду» —  субпідрядника турецької генпідрядної організації «Лімак».

dscf3920

 

«Фахівці «Київметробуду» працюватимуть у тандемі з «Дніпрометробудом» і ми плануємо до будівництва трьох станцій дніпровського метро залучити більше 4 тисяч людей, — сказав він. -Зараз йдуть підготовчі роботи. Ми аналізуємо стан техніки та виконаних робіт. Після цього відразу ж приступимо до нового завдання – добудови станцій. Переконаний, що з усіма завданнями спільно з колегами ми впораємося вчасно, і що будівельні роботи з добудови розпочнуться, як і плануємо, у жовтні».

Не сумнівається в цьому і в. о. голови правління «Дніпрометробуд» Олександр Бутенко.

dscf3943

«Оскільки не можна втрачати жодного дня, — звернув увагу він, — роботи розпочнуться одночасно на всіх станціях майбутнього метро: «Театральна», «Центральна» та «Історичний Музей».

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко нагадав, що оскільки у країні йде потужна реформа децентралізації, уряд прийняв рішення передати всі повноваження щодо будівництва метро у Дніпрі місцевій владі.

 «Завершити гірничо-капітальні роботи зі створення метро у Дніпрі планується за три роки, — сказав він. Це дуже стислий термін. Тому буде залучено багато фахівців. — Це дуже гарний шанс підняти і підтримати метробудівельників Дніпра, адже такі кадри виховуються не один рік».

Будівництво дніпровського метро ведеться за кредитні кошти України, Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку. Загальна вартість – 304 мільйони євро.

2

97

dscf3936

Юлія Бабенко

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: