Skip to content

У Дніпрі працює фотовиставка «Жінки і конфлікт в Україні»

Марианна Стец

Марианна Стец

dscn3837На першому поверсі міської ради та облдержадміністрації відкрилася фотовиставка «Жінки і конфлікт в Україні»

37 світлин розповідають історії українських жінок, які виконують різні ролі в нелегкий для України час. Організатори виставки – Фонд Народонаселення ООН в Україні та Міністерство соціальної політики спільно з Українським жіночим фондом.

Автори робіт – українські фотографи, які закарбували особливі моменти з життя різних жінок. Герої знімків – дружини бійців АТО, жінки-воїни, жінки-лікарки та жінки-волонтерки різного віку та з різних куточків нашої країни. Вперше експозиція була презентована у Києві у грудні 2014 року. Відтоді вона мандрує Україною.

– Мета цього заходу – зламати стереотип щодо другорядної ролі жінки під час війни, – пояснює співорганізаторка виставки Марина Давидова. – До речі, самі військові кажуть, що якби не жінки-волонтери, які завжди їх підтримують, ми б давно програли війну на сході України. Адже не лише чоловіки вершать долю нашої країни. На виставці є фотографія жінки в інвалідному візку Раїси Панасюк, з якою я знайома. Вона є головою Вінницької громадської організації інвалідів. Раїса допомагає фронту, проводячи різні благодійні ярмарки, та займається проблемами доступності людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів соціальної і транспортної інфраструктури. Такі люди змінюють не лише місто, але й усю країну. Адже вони не лише захищають свої власні інтереси, але й підтримують наших військових.

Серед ініціаторів проведення експозиції – громадська організація «Гендерний клуб Дніпро». Голова цієї організації Ганна Мягких у День відкриття експозиції в міській раді поспілкувалася зі студентами перших курсів на теми, пов’язані з гендерною нерівністю жінками, які служать у збройних силах України.

У Дніпрі фотовиставка працюватиме до 10 жовтня.

Маріанна Стець, фото автора

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: