Skip to content

Діти Дніпра повністю забезпечені болгарською вакциною

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

privivkaПро це під час прес-конференції повідомила начальник відділу департаменту охорони здоровя Дніпропетровської ОДА Наталя Шмалько.

natalya-shmalko

„Дніпропетровщина отримала від Міністерства охорони здоров’я країни 232 тисячі доз вакцин БЦЖ, — повідомила вона. – Оскільки в нашому регіоні таке щеплення  потрібне 70 тисячам дітей, неважко підрахувати, що вакцину завезли з запасом, і вона повністю покриває потребу регіону. Це препарати болгарського виробництва для профілактики туберкульозу. Їх   направили до усіх пологових будинків та центрів первинної меддопомоги області.

 

Дніпро, як обласний центр, і де знаходяться обласні дитячі лікарні, все необхідне отримав в першу чергу. Фахівець нагадала, що  щеплення БЦЖ роблять двічі – одразу після народження та у шість років. Перед цим обов’язкова консультація педіатра або сімейного лікаря. Жодних протипоказань, окрім поганого самопочуття та ВІЛ інфекції, немає.

 „Вакцина БЦЖ не захищає від туберкульозу, проте позбавляє ускладнень у разі зараження цим недугом, що доведено багаторічною медичною практикою, — наголосила Наталя Шмалько. – Тож закликаємо батьків бути відповідальними та не відмовлятись від щеплень”.

Юлія Бабенко

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: