Skip to content

День Дніпра з повітряними асами, «заварнушками» та справжнім десертом – Тіною Кароль

Людмила Гейко

Людмила Гейко

тинаДень міста у Дніпрі справдив очікування. Дніпряни продемонстрували свої найкращі якості – мирно святкувати, смачно їсти та любити видовище.

Від цирку до Фестивального причалу – святковим епіцентром стала відома дніпрянська набережна. Чимало містян і гостей затримувалось біля майданчика, де гримів «Парад оркестрів». Виконавці себе не жаліли, а у репертуарі траплялися справжні дива. Військовий оркестр виконав відому щемливу пісню «Зростають у гніздечку соколята», і соліста довго не відпускали зі сцени овацією. А оркестр театру імені Тараса Григоровича Шевченка раптом порвав аудиторію хвацьким виконанням музичного супроводу фільмів про агента Джеймса Бонда. Капельмейстер у білому був неперевершений, його драйвові підлеглі теж…

Було задоволення для вух і далі, а очі так і розбігалися. Земляки юрмилися на набережній, зупиняючись біля мімів у чудернацьких образах. За усі святкові іменини Дніпра, їх була небачена кількість. Тож у цій справі ми Європу вже наздогнали, а може й перевершили. Прямо на траві свою життєстверджуючу мелодію тягнули кришнаїти. Не перестаю захоплюватися їхніми дівчатами у відповідному вбранні. Мабуть мій прапращур дістався берегів Дніпра з Індії…

tyna1

Їсти захотілося якось несподівано. Не випадково, на набережній всюди шкварчало і лоскотало ніздрі. Плов дядько у тюбетейці мішав у здоровенному казані. Прохання щирих українців дати шматок хліба його дивувало, але він його задовольняв. Чи входив хліб у вартість 50 гривень за пів мисочок плову, ніхто не цікавився. Проте їсти жирний плов у святковому вбранні на марші може лише дуже смілива людина.

Не наважившись, потім зазирав у ятки з шашликами. Ціни, бувало, приголомшували. Бачив один витвір кавказької кухні з яловичини по 75 гривень за сто грамів. Мабуть погодився б, якби це був кафрський буйвіл. А так, тільки поспівчував одній жіночці, яка у іншої господині сумно попрохала покласти на ваги лише один шматочок шашлику, бо другий не потягнула за фінансами.

Останній раз вдався до спроби чимось поласувати біля пана і пані у вишиванках. Та попоїсти якимось вітчизняним пундиком не судилося. Огрядна жіночка пройшлася по моїм святковим черевикам з відчайдушним зойком: «О, заварнушки!!!» Усе за мотивами Остапа Вишні: до нашого щедрого частування ще слід мати щось у гаманці, а ще більше у голові. Наприклад, культури поводження серед оточуючих.

Настрій повертали футбольні фристайлери і водне шоу на великому Славуті. Проте справжній респект організаторам за перший в історії на святі міста виступ повітряних асів. Це була справжня розрада для більшості дніпрян! Навіть ті, хто не відрізняє «бочку» від «хаммерхеда», аплодували фігурам вищого пілотажу. Аси наче чули і спрямовували літаки прямо униз. Здавалося що ця вертикаль ніколи не завершиться виходом над дніпровою хвилею. Та яскраві літаки знову набирали висоту і повітряні трюки тривали. Браво, пілоти! Такого ж захоплення заслуговували парашутисти, які сипонули з неба у фіналі і приводнилися на поверхню Дніпра.

Ближче до сутінок народу ставало усе більше. На естрадному майданчику завершувалася попередня частина гала-концерту від міського голови Дніпра. На сцені фінішували відчайдушні танцюристки ансамблю «Арена», привернула увагу глядачів автор і виконавиця пісень Валерія Юрченко. Та відчувалося, що усі чекають когось неймовірного… Тому ведучий на сцені повсякчас намагався нагадати про мету зібрання: «Хто ви, хто ви, хто ви?!» А у відповідь все міцнішало: «Днепр! Днепр! Днепр!»

Таїни додали вогнеприхильники, які своїми фаєрами неначе вказували вірний шлях. Глядачі, які перетворилися на суцільний потік, зібралися на Фестивальному у небаченій кількості. Тіна Кароль ще не досягла колишньої світової популярності тезки Tinu Turner, та для нас вона значить більше. Своя і рідна співачка розчулила земляків своїм привітанням з Днем Дніпра і призналася у любові до нашого міста. Той випадок, коли не вірити красуні неможливо. А потім були пісні з особливим настроєм і неповторним стилем. Шкодували прихильники таланту української зірки тільки з одного приводу: побачення з Тіною було недовгим.

Ігор Суховий

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: