Skip to content

Дніпро святкує День міста (ФОТО)

Inna Vnukova

Inna Vnukova

img_8873Урочисте відкриття свята відбулося на проспекті Яворницького перед пам’ятником Олександру Полю за участі почесних іноземних гостей, народних депутатів, керівників міста й області та, звісно ж, у присутності багатьох зацікавлених непересічною подією мешканців Дніпра. Державний гімн, знамена України та Дніпра, сонячні, радісні дитячі співи й танці — та лише дворічної давнини сувора, сумна традиція. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто загинув у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

img_8820

Місто – це не стіни, місто – це люди. Цими словами відкрив урочистоcті міський голова Борис Філатов:

«У нашого міста слава космічної столиці України, індустріального гіганта, але ми вшановуємо сьогодні не стіни та не підприємства. Ми вшановуємо людей, які будували та примножували славу та багатства Дніпра. Колись сучасники вважали нині почесного громадянина міста Олександра Поля фантазером та мрійником, ніхто не вірив, що йому вдасться повернути до життя занедбаний Катеринослав. Поль в це вірив. Саме завядки його зусиллям наше місто стало хоч й не першим, але й не другим в Україні. Тож ми повинні створити нове місто, показати Україні та усьому світу, що Дніпру належить особливе місце у новітній історії. У мене така ж мрія, як і у Поля. Давайте в неї повіримо разом».

img_8871

Згідно із розпорядженням міського голови? за заслуги перед містом, сумлінну плідну працю, активну життєву позицію, високий професіоналізм, відповідальність та ініціативу, самовіддане служіння територіальній громаді та з нагоди Дня міста сто найдостойніших дніпрян отримали з рук Бориса Філатова пам’ятні медалі, урочисті подяки та сертифікати на грошову премію (кажуть, чималеньку!).

img_8935

Серед нагороджених добре відомі дніпрянам вже знакові постаті Дніпра — головний лікар Дніпровського перинатального центру Людмила Падалко, заслужений артист України Євген Чепурняк, народний артист України Михайло Мельник, відомі громадські діячі. Але більшість серед нагороджених почесними відзнаками містян склали ті, чия сумлінна й не завжди помітна праця на благо міста робить його красивим, зручним та дружнім для усіх його мешканців: медичні працівники, вчителі, комунальники, — від слюсарів та металургів до керівників підрозділів та підприємств. Це окремо підкреслив і міський голова Борис Філатов:

«Цього разу для нагородження ми обрали особливий, спеціальний формат. Тобто міський голова нагороджував головним чином простих мешканців міста — лікарів, вчителів, медсестер, працівників металургійних підприємств, комунальних підприємств, вагоноводів, нянечок. Ми хотіли відзначити їх у присутності високих гостей, які вшанували своєю присутністю наше свято. Крім керівництва області, це народні депутати, які балотувалися в тому числі і від нашого міста, іноземні посли. Сьогодні також очікуємо також візиту Генерального прокурора України, мерів Вінниці, Чернігова, Житоміра, представники багатьох міністерств та відомств. Сьогодні прекрасний сонячний день, і ми запрошуємо усіх дніпрян на святкування – народні гуляння,фестивалі, концерти, художні виставки та ярмарки народних майстрів, мистецькі та прикладні майстер-класи».

Тож сидіти вдома – ніколи. Святкуймо разом!

Ілона Полуніна

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: