Skip to content

ХV Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики «ЧЕРВОНА РУТА – 2017»

Юлия Мухина

Юлия Мухина

rutaУ 2016-2017 роках відбудеться ХV Всеукраїнський фестиваль «Червона рута», який складається з двох етапів – відбіркового і фінального. 17 вересня в Дніпрі відбудеться обласний відбірковий конкурс.
З березня по листопад 2016 року тривають 25 відбіркових конкурсів фестивалю в усіх обласних центрах України та Києві. В них беруть участь понад 3000 осіб – це близько 1000 гуртів і солістів. У кожній області будуть визначені переможці, які отримають право виступати у фіналі фестивалю 2017 року.
Мета відбіркових конкурсів – здійснити цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, зокрема в глибинці, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену.
17 вересня 2016 року в Дніпрі відбудеться Дніпропетровський обласний відбірковий конкурс ХV Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута–2017».
Місце проведення: Училище культури (проспект Дмитра Яворницького, 47)
Організатори:
Департамент культури, туризму та культурної спадщини Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Дніпропетровський обласний методичний центр клубної роботи та народної творчості, Дирекція фестивалю «Червона рута».
Конкурс є сімнадцятим (перед цим конкурси відбулись у Полтаві, Львові, Вінниці, Черкасах, Запоріжжі, Миколаєві, Конотопі, Одесі, Херсоні, Маріуполі, Чернігові, Лисичанську, Рівному, Києві – І, Луцьку; відбудеться у Кропивницькому) серед 25-ти конкурсів, що проходять з березня по листопад 2016 року в усіх 24 областях України та Києві, відповідно до Плану роботи Міністерства культури України.
В конкурсі візьмуть участь близько 60 солістів та гуртів з районів та міст Дніпропетровської області.
Відбіркові конкурси пройдуть у шести найпопулярніших музичних жанрах: популярної, сучасної танцювальної, рок, акустичної, іншої музики та українського автентичного фольклору.
Переможці конкурсу отримають право взяти участь у фінальних змаганнях фестивалю «Червона рута», що пройдуть у 2017 році в одному з найбільших міст України.
На відміну від інших, «Червона рута» залишається єдиним некомерційним фестивалем, який цілеспрямовано підтримує саме молодих ще невідомих українських виконавців.
Основна вимога участі в конкурсі – виконання трьох пісень українською мовою і жодних вступних внесків. Вхід для глядачів є вільним.
Разом з професіоналізмом, критеріями відбору є: новизна, сучасність та молодіжність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність виконавців, поєднані з українською національною визначеністю музики і виконання. У жанрі українського автентичного фольклору критеріями оцінки виступів є відповідність (походження) виконуваного матеріалу традиційним зразкам справжньої автентичної народної творчості, а його виконання – максимально наближене до виконання справжніми носіями традиційної народної культури.
Дирекція фестивалю «Червона рута» приймає заявки-анкети на участь у відбірковому конкурсі. Для того, щоб зареєструватися та отримати статус конкурсанта необхідно взяти форму заявки-анкети на сайті фестивалю «Червона рута»: www.chervonaruta.info. Заповнену заявку-анкету потрібно надіслати на електронну адресу фестивалю «Червона рута»: [email protected]
Також, крім Дирекції фестивалю, одночасно заявки-анкети від учасників приймає співорганізатор в Дніпрі – Дніпропетровський обласний методичний центр клубної роботи та народної творчості (м. Дніпро, вул. Ливарна, 10, поверх 1, телефони для довідок: 744-70-75, 745-50-83.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: