Skip to content

Директор підприємства обікрав державу на 2 млн грн

Юлия Мухина

Юлия Мухина

prokuraturaПавлоградською місцевою прокуратурою затверджений та направлений до суду обвинувачувальний акт у кримінальному провадженні відносно директора приватного підприємства.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури в Дніпропетровській області.

Кримінальне провадження відносно директора відкрили за фактом привласнення бюджетних коштів у особливо великих розмірах (ч.2 ст.27, ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України), а також заступника начальника державного підприємства за фактом зловживання своїм службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.27, ч.2 ст.366 та ч.2 ст.364 КК України).

Так, у 2015 році Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації  на проведення капітального ремонту вулиць міста Павлограда було виділено приватному підприємству грошові кошти у сумі майже 4 млн грн. В ході досудового розслідування встановлено, що, окрім неякісного виконання робіт, директором підприємства була привласнена половина бюджетних коштів.

Достовірно знаючи про даний факт, заступник начальника державного підприємства, який здійснював технічний нагляд, зловживаючи своїм службовим становищем, підписав акти виконаних робіт, які не відповідали дійсності, чим посприяв зловмиснику у привласненні 2 млн грн бюджетних коштів.

Наразі посадовцям повідомлено про підозру у скоєнні вказаних злочинів. Встановлені збитки відшкодовано державі у повному обсязі.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: