Skip to content

Дніпровська мерія братиме участь в судовій справі проти НКРЕКП

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

мерияДніпровська мерія увійшла третьою стороною до судової справи за позовом міськради Львова до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, щодо підвищення тарифів на зовнішнє освітлення.

Таке рішення в ході 13-ї чергової сесії міськради депутати Дніпра ухвалили 7 вересня. Відповідне клопотання в сесійній залі підписав мер Борис Філатов.

Наразі справу за позовом Львівської мерії вже почали розглядати в Окружному адмінсуді Києва. Вимога – визнати протиправною та скасувати постанову НКРЕКП № 3141 від 28.12.2015 року.

«Освітлення в нічний час зросло у ціні в 2,5 разу. Коли постанова ухвалювалася, більшість міст України вже затвердили місцеві бюджети. Фактично постанова змінює порядок формування навантаження видатків на місцеві бюджети», – пояснив депутат Артем Хмельников.

За його словами, з одного боку, держава говорить про децентралізацію, в рамках якої дає гроші на місця, а з іншого – Національна комісія встановлює такі тарифи, які ці гроші забирають.

У мерії Дніпра впевнені – рішення увійти третьою стороною до судової справи допоможе відстояти інтереси територіальних громад Дніпра та всієї країни. Зазначимо, що 13-та чергова сесія міськради Дніпра розпочалася 7 вересня. Це перше засідання депутатів після літніх канікул. У сесійній залі зібралися 56 народних обранців.

Категория: Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: