Skip to content

У Дніпрі презентували проект електронної картки мешканця міста

Людмила Гейко

Людмила Гейко

МерилоВиконувачка обов’язків заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило розповіла про проект електронної картки дніпрянина, яку планують запровадити в місті.

Для початку з допомогою картки можна буде отримати адміністративні послуги, які доступні на порталі igov.org.ua, сплатити за комірне та проїзд у транспорті.

– Перш за все, нам необхідно створити єдину базу мешканців міста, щоб розуміти, хто до якої категорії належить, і знати, наприклад, які пільги має конкретна людина, – розповіла Яніка Мерило під час прес-конференції 1 вересня.

За словами виконуючої обов’язки заступника міського голови, найбільше роботи очікується саме зі створенням у Дніпрі умов для запровадження електронного квитка. Першим обладнати необхідними пристроями планують електротранспорт. Проте, крім технічних проблем, є ще й законодавчі.

– Для пільговиків, звісно, проїзд з такою карткою буде безкоштовним. Ми ще вирішуємо, як картка працюватиме при оплаті проїзду для решти містян. Існує багато законодавчих обмежень. Наприклад, ми б хотіли, щоб кожен проїзд оплачувався карткою. Але виявилося, що це вже трансакція і кожного разу необхідно видавати фіскальний чек. Тому зараз ми розглядаємо варіант, щоб мешканець одразу купував якусь кількість проїздів заздалегідь, – пояснила Яніка Мерило.

Перші пілотні картки з’являться вже за кілька місяців. Групою, яка їх тестуватиме, найшвидше, стануть учасники АТО. За словами виконувачки обов’язків заступника мера Дніпра, щоб обрати послуги, які першими з’являться на картці, протягом найближчих двох-трьох тижнів проаналізують роботу ЦНАПів, і визначать, чого найчастіше потребують городяни. Згодом спектр послуг розширять.

Крім того, зараз міська рада проводить переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо фінансування проекту. Схожі картки вже функціонують у Лондоні, Гонконзі, Сеулі, Вашингтоні. В Україні вперше така картка з’явилася торік у Львові. Яніка Мерило брала участь у запуску проекту.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: