Skip to content

«Золотий вік» — триває перша зміна в бескоштовному муніципальному таборі для тих, кому за 55 років

Юлия Мухина

Юлия Мухина

_MG_8058-1Борис Філатов перевірив, як приймають людей похилого віку в безкоштовному муніципальному таборі «Золотий вік». 

У Дніпрі триває перша зміна в безкоштовному муніципальному таборі для літніх людей «Золотий вік». На осінній відпочинок сюди приїхали 200 дніпрян віком від 55 років.
Чи всім задоволені гості унікального табору, приїхав перевірити особисто міський голова Дніпра Борис Філатов.

«Тут чудова атмосфера. Люди похилого віку щасливі, що їм надана можливість оздоровитися. Це важливо. Ми маємо віддати борг старшому поколінню. Маємо показати, що територіальна громада дбає про них», – наголосив Борис Філатов.

Мер Дніпра також зізнався, що коли сам увійде в поважні роки, не відмовиться провести тиждень у такому ж таборі.

_MG_8025-1

Проект «Золотий вік» – це ще одна ініціатива Бориса Філатова часів передвиборчої кампанії, яка, як і дитячий табір «Укропчик», отримала розвиток і продовження. Рік тому табір для пенсіонерів став улюбленим місцем відпочинку кількох тисяч містян поважного віку. Тепер він зустрічає своїх гостей вже в новому, загальноміському статусі.

_MG_8090-1
Кожна зміна в таборі «Золотий вік» триває 6 днів. У мерії планують, що табір працюватиме до 10 грудня. За цей час тут зможуть відпочити та оздоровитися 3 тис. дніпрян поважного віку. Після цього буде нетривала перерва і вже навесні програма продовжить працювати. Борис Філатов наголосив:  у планах, щоб табір функціонував цілий рік. Роботу над цим вже розпочато.
Одна з основних переваг табору «Золотий вік» – можливість вільного спілкування відпочивальників. Пенсіонери відпочинком задоволені і дивуються, що до цього жодному з мерів Дніпра не спало на думку створити такий табір.

«Я все, що хотіла, знайшла тут. Мені подобається, що ніхто ні до чого не змушує: хочеш – вишиваєш, хочеш – плетеш. Тут всі дуже задоволені, що про нас не забули і організували нам такий чудовий відпочинок», – ділиться враженнями пенсіонерка Катерина Жуковицька.

_MG_8013-1

На території табору облаштовані 5 тематичних зон активності. Усі програми занять розроблені з урахуванням вікових особливостей. Так, у спортивній зоні займатимуться аеробікою і спортивною ходьбою. В інтелектуальній секції можна знайти компаньйонів для гри в шахи, шашки чи доміно. У зоні творчості літні відпочивальники займатимуться малюванням, рукоділлям, випалюванням по дереву, плетінням на шпицях чи макраме. Співи, танці, караоке, а також гра на інструментах і створення вокально-інструментальних ансамблів – таке дозвілля чекає на пенсіонерів в естрадній зоні.

_MG_8032

Оздоровча секція передбачає курс масажу за медичними рекомендаціями, кисневу терапію і фізіотерапевтичні процедури. Загалом у таборі «Золотий вік» медичному обслуговуванню приділена особлива увага. Усі відпочивальники проходять загальне терапевтичне обстеження, а протягом зміни в будь-який момент можуть скористатися послугами професійних лікарів.

Пенсіонерам також пропонують більше дізнатися про історію й мистецтво України та відвідати експозиції унікального для нашої країни Музею Хреста.

Відпочивальники забезпечені збалансованим 4-разовим харчуванням. Дієтичний раціон підібраний професійним лікарем-дієтологом.

Дістатися до табору та назад літні гості можуть з комфортом – спеціальні автобуси курсують з площі Героїв Майдану щопонеділка.

Перші три зміни пройдуть ще в приміщенні табору ім. В. Терешкової. Далі, як і було заплановано, «Золотий вік» переїде до санаторію «Лісовий» (вул. Березанівская, 67 (колишня. вул. Моріса Тореза). Наразі там закінчують ремонт. Борис Філатов наголосив – умови проживання у новому приміщенні будуть на найвищому рівні.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: