Skip to content

Більш ніж 500 книг пройшло у вихідні через Читальну арку (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

бук27-28 серпня в Дніпрі відбулась перша тематична акція з буккросингу, присвячена шкільним книжкам.
Про це нашому кореспонденту розповіла менеджер проекту Олена Швець.
бук2
Організатори досягли мети — привернути увагу великої кількості містян до всесвітнього руху обміну книжками. Понад 500 книжок принесли учасники події до Читальної арки під час акції. Більша частина з них знайшла нових господарів, решта — зберігається у організаторів до наступної події. Адже всі ми розуміємо, що гарантоване дотримання правил буккросингу поки що, на жаль можливо лише за підтримки волонтерів. Серед книжок, що з’явились на полицях Читальної арки, більшу частину займали посібники з іноземних мов, алгебри, хімії, фізики та історії.
бук3
Цікаво, що не завжди дорослі були ініціаторами участі в акції. Часом, дітлахи приводили до Читальної арки своїх батьків, щоб засвідчити їм факт бескоштовного користування книгами.
бук4
«- Наприклад, дівчинка років 10 побачила книжки, дізналась, що їх можна брати й читати безкоштовно та привела своїх батьків. Звісно, з книжками на обмін», -розповідає Олена Швець.
бук5
Про актуальність акції «Буккросинг шкільних книжок» свідчить велика кількість відгуків та підтримка різних верств населення — від школярів та їхніх батьків до пересічних громадян, яких турбує питання розбудови свідомого суспільства.
бук6
Результати надихнули організаторів на продовження акції “Буккросинг шкільних книжок» наступного вікенду — 10 та 11 вересня. На ці дні книжки, що залишилися від попередньої акції, повернуться до Читальної арки і будуть чекати на новий кругообіг під наглядом волонтерів.
бук8
Організатори мають плани продовжувати проведення тематичних акцій буккросингу у теплий сезон з періодичнистю раз чи два на місяць.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: