Skip to content

Сьогодні у Дніпрі презентують книги про маловідомі сторінки Іловайської трагедії

Марианна Стец

Марианна Стец

25 серпня о 19:00, у конференц-залі Дніпропетровської облдержадміністрації письменники Роман Зіненко та Євген Положій презентують книги про маловідомі сторінки Іловайської трагедії 2014-го.

Художні твори присвячені людям, які залишилися в «котлі» назавжди.

Роман Зіненко пройшов Іловайськ від початку до кінця. Про ці пекельні дні війни він хоче розповісти усім.

Автор представить свою першу книгу — «Іловайський щоденник». Тут майже 300 сторінок, написаних від першої особи. Очевидець відверто розповідає про маловідомі події в Іловайську. Твір доповнено десятками унікальних знімків, у тому числі з особистих архівів бійців.

Роман сумського письменника і журналіста Євгена Положія «Іловайськ» – про мужність, героїзм та людяність українських військових. Він вийшов у вересні 2015 року. Написаний двома мовами за мотивами історій солдат та офіцерів.

— Це книга про війну, яка нікого не зробила краще, натомість, серед крові, вогню та заліза люди залишаються людьми. У романі – документальний стрижень. У відтворенні реальності допомагали бійці ЗСУ, добровольчих батальйонів, прикордонники. Без очевидців ця книжка б ніколи не відбулася. Вони та їхні подвиги – і є ця книга, – розповідає письменник.

На читачів чекають спілкування з авторами, автографи, фото і книги за ціною видавництва.

Вхід безкоштовний. Реєстрація – за посиланням.

Маріанна Стець

_1_14721111621860-1C34 _1_14721111622021-1FEA

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: , , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: