Skip to content

У Дніпрі День Незалежності відсвяткували забігом у вишиванках (ФОТО)

Марианна Стец

Марианна Стец

DSCN3131В День Незалежності на площі перед театром Опери і балету відбувся легкоатлетичний забіг у вишиванках “Vyshyvanka run”

В Україні він проводиться третій рік поспіль. Стартував забіг о 9.00 одночасно у Дніпрі, Києві, Одесі та Рівному.

У Дніпрі такий захід проходить уперше. У ньому взяли участь близько 500 людей різного віку. Наймолодшій учасниці забігу Меліссі Прокопенко лише три роки. А найстаршому — Віктору Задирко — 78.

— Наша мета — показати, що українці — позитивні люди, які піклуються про своє здоров’я, — говорить організаційний директор забігу «Vyshyvanka run» Світлана Ліщинська. — Поступово “Vyshivanka run” стає міжнародним змаганням. У Дніпрі до нас приєднався учасник з Ізраїлю Олексій. А в Києві в заході беруть участь спортсмени-аматори з Америки.

Для всіх учасників перед стартом провели загальну розминку.

Забіг включав наступні дистанції:
діти з трьох до шести років з батьками — 100 метрів;
діти 7-10 років — 500 метрів;
діти 11-15 років — 1000 метрів;
дорослі — 3 та 5 кілометрів.

78-річний Віктор Задирко веде активний спосіб життя.

— Я у молодості займався гімнастикою, — розповідає він. — Тому такий цікавий захід пропустити не міг. У майбутньому хотілося б взяти участь і в марафоні.

Заступник міського голови Володимир Міллер привітав присутніх із Днем Незалежності та Днем Прапора України, побажав усім перемоги.

— Значення такого заходу неможливо переоцінити, — підкреслив він. — Україна — молода країна, яка розвивається та прагне до Європи. Міська влада популяризує всі масові заходи, пов’язані зі здоров’ям нації.

Переможці забігу отримали медалі та подарунки від партнерів змагання.

Маріанна Стець, фото автора

Категория: Новости здоровья Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: