Skip to content

Письменниця з Дніпра презентувала книгу до Дня Незалежності

Марианна Стец

Марианна Стец

DSCN2998Член Національної спілки письменників України Анна Нікітіна до 25-річчя незалежності України презентувала книгу «Чверть вічності»

У цьому творі сторічна історія нашої держави передається через призму доль жінок шести поколінь однієї родини. Тут у п’яти окремих новелах розповідається про всі значущі та важкі події від початку Другої світової війни до подій в зоні АТО.

Анна Никитина– Мені здається, сто років – це не просто кругла дата, – говорить Анна Нікітіна. – Зараз особливий час, коли за незалежність ми платимо дуже високу ціну… Я часто спілкуюся з бійцями, від самого початку бойових дій активно відвідую солдат та допомагаю їм. Іноді дарую хлопцям свої книги. Але в їхнє особисте життя намагаюсь не втручатися. Тому персонажі та сюжет моєї книги повністю вигадані.

Перша повість – про жінку, чоловік якої повертається з Другої світової війни. Не дивлячись на те, що його було поранено, він приєднується до Української повстанської армії. Дружина намагається його зупинити. Але він її не слухає. Через це гине їх син… Друга історія – про жінку, чоловік котрої потрапляє у жорна репресій. Вона їде за ним.

На думку автора, найзрозумілішою для сучасного читача є остання повість, що має назву «Вірність». Тут відображено події на Майдані та в зоні АТО. Це історія двох друзів. Спочатку їх розділяє закоханість в одну жінку. Потім – війна. Один захищає Україну, а другий стає сепаратистом. Потім український військовий потрапляє в полон до колишнього друга…

– Видати книгу було спонтанною ідеєю, – зізнається вона. – Думаю, тема твору буде завжди актуальною. Сама ідея виношувалася дуже довго. Написала «Чверть вічності» я за два місяці. 25 років Незалежності України – це чверть сторіччя. Вважаю, що ген свободи та незалежності є в кожному з нас. Він є вічним.

Книга вийшла невеликим тиражем – сто екземплярів. Анна видала її за власний кошт. Більшу частину її накладу буде подаровано пораненим бійцям АТО, які знаходяться у шпиталях в Дніпрі. Кілька книг відішлють до бібліотек Дніпра, Донецька і Луганська, а також Сімферополя. Таким чином автор хоче підтримати українців, які вимушені жити на окупованих територіях.

«Чверть вічності» – вже десятий твір Анни. Вона є лауреатом багатьох обласних і всеукраїнських конкурсів.

Маріанна Стець, фото автора

DSCN2999

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: