Skip to content

В Дніпрі розвідники долали заміноване поле за 16 хвилин і отримували нагороди

Людмила Гейко

Людмила Гейко

разведчики

Вчора, 19 серпня, у військовій частині в селищі міського типу Черкаське нагородили найкращих розвідників – переможців змагань «Око – Схід».

Про це повідомили в прес-службі міської ради.

Змагання тривали 5 днів. Учасників, армійців з 74-го розвідбатальйону, розділили на групи. У кожній – і досвідчені бійці, і новачки.

– Головна мета змагань – навчання новачків та обмін досвідом, який здобули військовослужбовці під час перебування в зоні АТО, – розповів офіцер штабу оперативного командування «Схід» Сергій Запольський.

Перед військовослужбовцями ставили різні завдання: захоплення і підрив мосту, вогневий напад, марш-кидок, захоплення машини з документами, пошук місця для ночівлі, прохід через заміноване розтяжками поле. У фінал вийшли три групи розвідників по 10 осіб. Одна з них пройшла заміноване поле за 16 хвилин, друга – за 22, а третя за 74 хвилини. Різниця в часі – через різну тактику. У таких завданнях розвідники мають бути дуже обережними, кажуть судді.

За їхніми словами, підготовка учасників поки середнього рівня, але час усе виправить. Завдання для розвідників були наближеними до тих, з якими вони можуть зіткнутися на фронті. Деякі спеціально ускладнили, щоб бійці отримали більше практики.

– Я вважаю, що це величезний досвід для хлопців. Тут вони можуть відпрацювати певні прийоми, тому що в зоні АТО часу для цього немає, – зазначила радник міського голови Дніпра з питань АТО Юлія Дмитрова, яка приїхала привітати переможців змагань.

Розвідники, які посіли перше місце, секретами перемоги не діляться. Лише кажуть, що все залежить від досвіду і вміння думати головою.

– Якщо ти молодий контрактник, то слід вбирати інформацію, як губка, – переконаний один з переможців, військовослужбовець ЗСУ Олександр.

Крім військових, до участі в заході були залучені понад 150 працівників обласної поліції та 5 службових собак, які виконували роль «умовного супротивника».разведчики разведчики разведчики разведчики разведчики4 разведчики разведчики разведчики разведчики

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: