Skip to content

Як поводитись, якщо вас зупинив поліцейський?

Юлия Мухина

Юлия Мухина

PM491image001Що робити, коли немає коштів на адвоката, а ви нагально потребуєте правової допомоги з його боку? Чи може поліцейський використовувати спецзасоби та застосовувати силу до затриманих? Чи завжди правий представник поліції у взаємовідносинах з громадянами та яке покарання несуть правопорушники в погонах? Ось далеко неповний перелік питань, які обговорювалися 10 серпня в ході правопросвітницького майстер-класу за участю представників Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, професора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Валентини Боняк та правозахисників.

Про це повідомили в Головному управлінні нацполіції в Дніпропетровській області.

 

За словами начальника інспекції з особового складу ГУНП в Дніпропетровській області Сергія Голубицького, керівництвом Національної поліції України та Головним управлінням в області реалізується комплекс заходів, направлених на максимальне наближення оперативно-службової діяльності поліцейських до потреб громадян. Проте на реалізацію таких заходів негативним чином впливають факти порушення поліцейськими службової дисципліни, зокрема порушення прав та свобод громадян.

«З початку року до дисциплінарної відповідальності притягнутий 591 поліцейський. З них 32 звільнено зі служби в поліції за порушення службової дисципліни в тому числі 21 представника керівного складу. Головним управлінням в області розглянуто 22 звернення громадян щодо порушення поліцейськими їх прав та свобод» — повідомив Сергій Голубицький.

Так, 29 червня поточного року органами прокуратури оголошено про підозру начальнику сектору Верхньодніпровського ВП за завдання тілесних ушкоджень цивільній особі. Ухвалою суду поліцейському обрано запобіжний захист у вигляді тримання під вартою. За результатами службового розслідування даного поліцейського звільнено зі служби в поліції.PM75image002

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: