Skip to content

Для пенсіонерів — людей з особливими потребами

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Про організацію обслуговування громадян з особливими потребами в органах Пенсійного фонду України Дніпропетровської області

Одним із пріоритетних і значимих напрямків діяльності Фонду є робота з надання послуг громадянам з особливими потребами, метою якої є забезпечення доступності до соціальної інфраструктури.

На обліку в органах Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області перебувають 1013,9 тис. пенсіонерів, серед них 146,6 тис. – інваліди (14,5% від загальної чисельності пенсіонерів). Із зазначеної кількості інвалідів 1-ї групи – 11,4 тис., 2-ї – 47,6 тис., 3-ї – 87 тис., до 18 років – 603. Статус інвалідів війни мають 7,2 тис. пенсіонерів, 7 тис. є інвалідами з дитинства.

Середній розмір пенсії інвалідів (незалежно від її виду) становить 1849,32 грн., що нижче середнього розміру пенсії в області (1866,24 грн.).инвалиды-чб

З метою покращення доступності до отримання послуг у сфері пенсійного забезпечення, а також спрощення інформування громадян з особливими потребами управління Фонду запровадило послугу онлайн-консультування пенсіонерів та громадян, які найближчим часом вийдуть на пенсію, відправлення СМС-повідомлень та іншими засобами зв’язку.

У головному та 27 територіальних управліннях створено групи для виїзду за місцем проживання заявників, які за станом здоров’я не мають можливості особисто звернутися на прийом до управлінь.

Продовжується тісна співпраця з ветеранськими організаціями, громадськими об’єднаннями, які опікуються проблемами людей з особливими потребами, що дає можливість оперативно виявляти та вирішувати нагальні потреби інвалідів.

Основна мета таких заходів – відвідування працівниками управлінь Фонду області осіб з особливими потребами та надання індивідуальних консультацій і роз’яснень з питань пенсійного забезпечення.

Запроваджуються нові форми і методи обслуговування громадян, спрямовані на створення найбільш комфортних умов для отримання якісних та оперативних послуг. Саме для забезпечення безперешкодного доступу до всіх послуг, які надає Фонд, були розроблені заходи щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення в органах Пенсійного фонду України.

Головне управління ПФУ в Дніпропетровській області

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: