Skip to content

25 млн грн щомісячно — прибуток від діяльності підпільного цеху (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

паливо2Днями оперативники УЗЕ в Дніпропетровській області сумісно з працівниками військової прокуратури припинили діяльність підпільного цеху з виготовлення недоброякісних паливно-мастильних матеріалів. Щомісячний «прибуток» від незаконної діяльності складав близько 25 мільйонів гривень. Проведено санкціоновані обшуки.паливо

Про це повідомили в ГУ національної поліції в Дніпропетровській області.

Цех розмістився у Павлограді на території одного з держпідприємств стратегічного значення.

паливо3

Організатором підпільного бізнесу став мешканець Дніпра, який залучив до незаконної діяльності понад 40 працівників.

Цех спеціалізувався на переробленні нафтової сировини, газового конденсату та безпосередньо виготовленню паливно-мастильних матеріалів.

Потужність цеху за останні півтора року складала від 60 до 100 кубічних метрів на добу, що приносило щомісячного доходу на суму 25 мільйонів гривень.

Виготовлена продукція реалізовувалася юридичним особам «реального» сектору економіки та бюджетним установам області в особливо великих обсягах під виглядом відомих марок виробників ПММ.

паливо4

Для успішної реалізації продукції зловмисники надавали замовникам недостовірні документи про походження та якість ПММ, ПММ із штучно завищеними показниками ліквідності, які не відповідають ДСТУ.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, оперативники УЗЕ з працівниками прокуратури провели санкціоновані обшуки.

паливо5

В результаті проведених заходів було вилучено фальсифіковану паливно-мастильну продукцію, фінансово-бухгалтерську документацію, печатки підприємств, задіяних у схемі виготовлення та реалізації ПММ, комп’ютерну техніку.

Наразі здійснюється комплекс оперативно-слідчих дій, направлених на встановлення усіх організаторів та учасників незаконної діяльності.

паливо6

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Категория: Криминал

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: