Skip to content

У Дніпра достатньо ресурсів для реалізації програми «Родина героя»

Nataliya Adamovich

Nataliya Adamovich

IMG_1087Про це на прес-конференції повідомила начальник управління з питань учасників АТО, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб міської ради Людмила Козловська.

— Відповідно до рішення міськради від 8 червня 2016 року було створене управління з питань учасників АТО, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб, — сказала вона. — Перед нами було поставлене завдання міським головою Дніпра Борисом Філатовим зробити все необхідне для того, щоб учасники АТО та їх сім’ї вчасно отримували матеріальну допомогу згідно міської програми «Родина героя».

Станом на кінець минулого року в Дніпрі було зареєстровано 1542 учасника АТО, зараз — 3542, з них 3364 мають статус УБД, решта — довідку про участь у бойових діях, 88 — інваліди. Сімей учасників АТО — 162, дітей — 1290, 40 — це діти загиблих учасників АТО.

— До управління доведено 16 млн 253 тисячі 233 гривні, на сьогодні цього достатньо, щоб реалізовувати міську  програму «Родину героя», — наголосила Людмила Козловська.

Станом на 4 серпня п.р. розглянуто 1136 заяв від учасників АТО на отримання матеріальної допомоги на оздоровлення та реабілітацію, ще 336 заяв розглянуть 5-го, 260 — 12 серпня.

— Це всі заяви на надання допомоги, які поки що надійшли до нашого управління, — сказала начальник Людмила Козловська.

Одноразову матеріальну допомогу у розмірі 100 тисяч гривень отримали 7 сімей загиблих воїнів, 4 — отримають найближчим часом. Також щомісячно сім’ї загиблих отримують допомогу у розмірі двох прожиткових мінімумів — 2260 гривень.

Компенсацію за послуги ЖКГ отримують 2413 учасників АТО, які мають статус УБД, та сім’ї загиблих (75% — з Держбюджету, 25% — за рахунок міського бюджету).

— Це робиться через управління праці та соціального захисту населення, — уточнила Людмила Козловська.

Також Департаментом соціального захисту населення закуплено 1216 путівок у оздоровчі заклади для дітей учасників АТО, 323 вже відпочили у «Одисеї», 285 заплановано оздоровити тут ще.

— На вересневу сесію міськради ми подамо документи і пропозиції щодо подальшого фінансування програми «Родина героя», — сказала начальник управління.

Анна Павлова

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: