Skip to content

Державі повернули 336 га земель

Юлия Мухина

Юлия Мухина

ДілянкиПрокуратура Дніпропетровської області виявила факт незаконного надання у користування земельних ділянок, які знаходяться на території Дніпропетровського району.

Про це повідомили в Прокуратурі Дніпропетровської області.

Виявилось, що у 2012 році голова районної державної адміністрації прийняв розпорядження про передачу у користування одному з підприємств кілька земельних ділянок для ведення сільськогосподарського виробництва. Загальна площа ділянок 336 га, у тому числі за рахунок земель промисловості, розпорядником яких є обласна державна адміністрація, без зміни їх цільового призначення у визначеному законом порядку.

Господарський суд задовольнив позовні вимоги прокурора області про визнання недійсним розпорядження, державні акти та повернення земельних ділянок.

З метою виконання судового рішення прокуратурою області вжито заходи до повернення з незаконного володіння земельних ділянок державі і скасування відповідних записів в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та, як наслідок, у липні поточного року за Головним управлінням Держгеокадастру в області зареєстровано право державної власності на вказані земельні ділянки.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: