Skip to content

Борис Філатов показав Дніпро представникам Європейської мовної спілки (ФОТО)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

2Представники Європейської мовної спілки, правовласника пісенного конкурсу «Євробачення», на проведення якого претендує Дніпро, прибули до міста вранці 26 липня. Делегація, яку очолює Jon Ola Sand, разом з членами українського оргкомітету конкурсу оцінять стан інфраструктури міста на Дніпрі, необхідної для того, щоб прийняти головну пісенну подію Європи. Місто-господар «Євробачення» визначать після проведення інспекції в усіх містах-фіналістах.

Міський голова Дніпра Борис Філатов показав делегації аеропорт Дніпра, що здатний приймати 800 пасажирів щогодини. Керівництво летовища обіцяє, що за підтримки міста його впорядкують остаточно. З аеропорту делегація рушила на Фестивальний причал, де планують розташувати одну з локацій містечка «Євробачення». Розповідаючи про розміщення гостей конкурсу, Борис Філатов зазначив, що на період його проведення в акваторії Дніпра планують розташувати 2 кораблі на 600 місць. Це якісно відреконструйовані судна. Розмістити гостей зможуть і неподалік виїзду з міста, що полегшить їм доступ до конкурсних локацій. А швидкий переїзд до готелів забезпечить центральний міст.
Представники Європейської мовної спілки та оргкомітету відвідали мерію Дніпра, де познайомилися з командою міського голови, готовою працювати цілодобово. Делегація оглянула спортивний комплекс «Метеор», де планують облаштувати «ДніпроЄвроАрену». Локації навколо комплексу готові до розташування там прес-центру та необхідних майданчиків пісенного конкурсу, підкреслив міський голова. До «Метеора» представники Європейської мовної спілки вирушили на оновленому тролейбусі – це перший приклад нового електротранспорту, який міська влада планує випустити на вулиці Дніпра.
На вході до СК «Метеор» вже встановили вказівний знак, який інформує про розташування фан- та фуд-зон, а також інших локацій «Євробачення». Всередині комплексу тривають ремонтні роботи. Делегації пояснили, що приміщення дуже функціональне: тут є зручні під’їзди для великогабаритних автомобілів, у залах може зручно розміститися прес-центр. Зал «Метеору» свого часу приймав таких грандів рок-музики, як «Deep Purple», «Uriah Heep» і «Scorpions».
[WRG id=24115]

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: